Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja modifica el seu pressupost per a destinar 2'4 milions d'euros a la recuperació econòmica

Govern i oposició, excepte Vox, aproven les modificacions de crèdit.

'ECONOMIA I HISENDA' 29 de juny de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat un paquet de mesures per valor de 2’4 milions d'euros destinats a la recuperació econòmica del municipi després de la crisi provocada pel Covid-19. El ple municipal ha confirmat aquestes mesures amb el vot a favor de l'equip de govern del PSPV i dels partits de l'oposició del Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Podemos i Esquerra Unida, excepte Vox que s'ha abstingut.   

El govern municipal de Riba-roja de Túria encapçalat pel PSPV ha iniciat en les últimes setmanes intenses negociacions amb tots els grups polítics amb representació en el ple –sense cap mena d'excepció ni de favoritisme- perquè pogueren aportar les seues idees i propostes sobre el projecte de l'ajuntament per a dur a terme aquest programa de recuperació econòmica.

D'aquesta forma, s'han pogut sumar a aquesta iniciativa aquells grups polítics que ho han estimat oportuna de tal manera que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà un total 2’1 milions d'euros a aquells sectors econòmics que més el necessiten, als quals hi ha afegir els 254.500 euros que es van invertir a principis de l'Estat d'Alarma –especialment col·lectius més vulnerables- i els 122.000 euros que s'han afegit en les últimes setmanes, la suma total de les quals comptabilitzen els 2’4 milions.

Les partides que s'habiliten estan enfocades a finançar programes d'ajudes econòmiques per als autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses perjudicats pel tancament arran del Covid-19. Sumen un total de 270.000 euros als quals cal afegir el programa Ribactiva borsa, per a la generació de borses d'ocupació municipal per valor d'altres 100.000 euros.

El pla municipal abasta altres ajudes com un pla de rehabilitació d'habitatges i modernització de la localitat, serveis d'inversions i dinamització, així com plans d'emergència i de manteniment i modernització. Les prestacions econòmiques individuals superen els 240.000 euros d'inversió global, mentre que les despeses d'emergència es fixen en altres 65.000 euros.

Cal destacar el denominat Pla Bolognia Better Point encaminat a incentivar l'ús dels vehicles no contaminants al mateix temps que es fomenta l'exercici físic i l'esport, amb altres 30.000 euros. Els pressupostos participatius i el denominat pla Renove urbà suposen una altra inversió de 575.000 euros mentre que per als polígons industrials de Riba-roja, un dels motors econòmics locals, s'han disposat altres 250.000 euros que s'invertiran al llarg de l'any.

L'activitat física dels veïns de Riba-roja de Túria com a motor de benestar i generador de salut és una de les prioritats de l'equip de govern, fins al punt que s'han habilitat altres 55.700 euros. Altres partides a tindre en compte són les matrícules educatives amb un desemborsament de 75.100 euros, o el xec-bebé aprovat en ple municipal amb altres 78.000 euros. Els gossos policia i l'ús de drons per a la policia local rebrà una altra injecció econòmica de 15.000 euros.

Per a poder dur a terme aquests projectes i iniciatives a Riba-roja de Túria durant els pròxims s'han llevat les corresponents partides pressupostàries d'aquells programes municipals que no es podran dur a terme, justament, com a conseqüència directa de la seua anul·lació o suspensió per les mesures sanitàries, higièniques i de distància social imposada pel Covid-19. Es tracta de prioritzar uns programes sobre uns altres, en funció de la necessitat social que supose.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït la voluntat dels grups de l'oposició “d'arribar a acords i compromisos que suposen millores per a atendre les necessitats que tenen actualment determinats col·lectius en la nostra localitat, i per això, hem d'actuar amb tot l'esforç i treball per l'interés general dels nostres veïns; agraïsc enormement la voluntat que han demostrat tots els partits per sumar-se a aquesta iniciativa en benefici del nostre municipi i per això continuarem treballant per aconseguir futurs acords de legislatura”.