Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja modifica les ordenances per a exonerar del pagament pels llocs del mercat ambulant, el mercat municipal i l'ocupació de cadires i taules a les terrasses

La mesura pretén afavorir a aquests sectors afectats pel Covid-19

9 de juliol de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una modificació de les ordenances fiscals corresponents a la utilització del domini públic dels llocs del mercat ambulant del terme municipal, els llocs fixos de venda situats al mercat municipal i, finalment, les taxes per la utilització privativa per ocupació dels terrenys per a la col·locació de taules i cadires a les terrasses.

La modificació plenària és una proposta de l'equip de govern del PSPV a través de la qual es pretén afavorir a aquests sectors econòmics afectats per la crisi sanitària del Covid-19. La proposta plenària ha sigut confirmada per la resta de formacions amb representació plenària a Riba-roja de Túria: el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida, Vox i Podemos.

La resolució aprovada pel ple municipal s'encamina a modificar les respectives ordenances fiscals des de l'entrada en vigor de la citada mesura i fins a finals d'aquest mateix any, sustentat en els respectius informes jurídics i tècnics que avalen la viabilitat legal de la mesura que afecta els autònoms que duen a terme les diverses activitats econòmiques.

D'aquesta forma, als autònoms no se'ls cobrarà l'ordenança fiscal per a dur a terme aquestes activitats econòmiques. “Per a les meritacions realitzades amb anterioritat a l'entrada en vigor es prorratejaran al període efectiu d'exacció sense perjudici de les devolucions que es puguen practicar derivades de la no ocupació del domini públic per causes alienes al subjecte passiu”, especifica l'ordenança fiscal. “Una vegada finalitzat aquest termini –afig el text- la taxa s'exigirà en els mateixos termes establits en l'ordenança fiscal llevat que es procedisca a l'aprovació de la seua modificació”.

Cal recordar que una de les primeres mesures adoptades per l'equip de govern de Riba-roja estava destinada a exonerar a aquests sectors econòmics del pagament de les respectives taxes per a les terrasses en els bars, cafeteries i restaurants, a més dels comerços que afecten el mercat municipal, a més dels concernents al mercat ambulant dels dilluns i els dissabtes.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha destinat, paral·lelament, una partida pressupostària de 670.000 euros en total que es concediran als autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses perjudicats pel tancament arran del Covid-19. Les ajudes municipals de fins a 2.000 euros, pactades entre el govern municipal i l'oposició, són compatibles amb les de la Generalitat Valenciana i l'Estat.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat que aquesta mesura del ple “confirma totes les decisions que hem adoptat en els últims mesos en el nostre municipi arran de la crisi sanitària deslligada pel Covid-19 i que ha afectat diversos sectors econòmics, per tant, des de l'ajuntament ens hem encarregat de prendre decisions per a afavorir a aquestes activitats molt importants en Riba-roja”.