Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja organitza el seu primer Fòrum Jove per a conéixer les inquietuds dels joves

L'objectiu és que les seues propostes servisquen per al disseny de futures accions i puguen incorporar-se a les polítiques de joventut dels municipis.

'JOVENTUT' 2 de març de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la seua àrea de Joventut, ha organitzat el seu primer Fòrum Jove, una iniciativa impulsada per a crear un espai obert on els joves de la localitat, d'entre 16 i 30 anys, puguen debatre i proposar les seues necessitats i inquietuds i traslladar-se al disseny de noves polítiques de joventut.

Aquest Fòrum pretén generar un procés participatiu i consultiu entre la joventut per a conéixer de primera mà els seus interessos i la visió que tenen del seu entorn més pròxim. Per això, es tractaran aspectes que els afecten en el desenvolupament de la seua vida quotidiana com l'educació, la salut, el treball, la cultura, l'oci, la mobilitat, l'habitatge, la participació, entre altres. La finalitat és motivar-los a realitzar propostes respecte de les accions que es podrien dur a terme per a augmentar la qualitat de vida del seu entorn.

Sota el lema “La teua opinió, el teu territori”, el Centre d'Informació Juvenil de Riba-roja (CIJ) acollirà, dissabte que ve 5 de març, aquesta activitat que donarà principi a les cinc de la vesprada i tindrà una duració de quatre hores.

A ella poden acudir els joves d'entre 16 i 30 anys, prèvia inscripció, que vulguen participar i en la qual podran compartir diferents dinàmiques dinamitzades per Culturama, una organització cultural que s'encarrega de realitzar esdeveniments, exposicions, gestionar museus i dur a terme oci creatiu a València des de fa més de 20 anys.

Fòrum Jove és una iniciativa, les conclusions de la qual serviran de base per a completar el Pla de Joventut Local i amb la qual es pretén fomentar la participació juvenil en Riba-roja. Així, s'espera que d'aquest Fòrum isquen diferents propostes que servisquen de full de ruta per a dissenyar futures accions i, fins i tot, que es puguen incorporar a les polítiques de joventut dels municipis.

Per part seua, la regidora de Joventut, Ana Cristina Folgado, ha animat a tots els joves del municipi a participar i, a més, ha destacat que “aquest Fòrum és una convocatòria destinada a la joventut perquè expressen les seues idees i les seues inquietuds. Les conclusions que s'extraguen d'aquest debat serviran per a guiar la línia que han de seguir les polítiques de joventut dels municipis”.