Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja organitza les II Jornades per al Foment i Enfortiment del Teixit Associatiu

(1)
Es preveu la participació d'un centenar d'associacions o entitats locals.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARÈNCIA' 23 d'octubre de 2018

Per segon any consecutiu, la regidoria de Participació Ciutadana i Transparència de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha organitzat les II Jornades per al Foment i Enfortiment del Teixit Associatiu que se celebraran els pròxims 16 i 17 de novembre en l'Agència de Desenvolupament Local.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir, a partir de dinàmiques i activitats grupales, algunes de les claus i recursos necessaris que faciliten l'optimització del funcionament intern de les associacions així com la millora i intensificació de les relacions entre els diferents col·lectius socials en pro del benefici comú de Riba-roja de Túria.

Les jornades s'articularan a través de quatre tallers que abordaran quatre àrees temàtiques diferenciades. Cadascun dels tallers d'una durada aproximada de 2 hores, tractaran sobre els recursos per a millorar la implicació i la participació interna en les associacions, la cerca del consens i la gestió positiva dels conflictes, el ben comú, la col·laboració i la participació interasociativa i la gestió administrativa: documentació, subvencions i legislació vigent.

Per a aquesta segona edició està prevista l'assistència de més d'un centenar d'associacions i entitats locals. Aquesta notable afluència facilitarà la dinàmica dels tallers, formats per 25-30 persones casa un, de manera que treballaran simultàniament els mateixos continguts en espais diferenciats.

"Estes jornades són un instrument més per a afavorir la relació entre el teixit associatiu de Riba-roja, un espai per a la trobada, la reflexió, el debat i les proposta d'aquests col·lectius generant una política participativa real", assegura el regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Rafa Gómez.

Gràcies a aquesta iniciativa, es vol aprendre a identificar els obstacles existents en el funcionament organitzatiu de les associacions i aplicar nous recursos i metodologies per a millorar-ho, enfortir la comunicació i les relacions personals per a identificar necessitats, inquietuds i reivindicacions comunes dins d'un mateix col·lectiu o associació, canviar la percepció negativa del conflicte personal vist com un problema per conceptes més positius relacionats amb el canvi, l'oportunitat o el creixement i adquirir pautes, actituds i protocols bàsics de participació que faciliten la resolució de conflictes i la cerca del consens.

Així mateix es pretén prendre consciència sobre la importància de la intervenció de les associacions en l'entorn social amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida del mateix i conèixer les competències i recursos necessaris per a optimitzar la gestió administrativa de les associacions.

D'aquestes jornades s'extraurà un informe que arreplegarà els resultats i reflexions col·lectives sorgides dels tallers realitzats, així com les incidències i percepcions mostrades pels participants durant el desenvolupament de les activitats.

El període d'inscripció per a participar en les jornades per al Foment i Enfortiment del Teixit Associatiu serà del 5 al 15 de novembre en l'Oficina de Participació Ciutadana situada en la c/ Garelly i Pastor s/n.