Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa el 'Xec-bebé +2021'

L'any passat es van beneficiar 106 famílies i es van acollir 21 comerços locals a la campanya.

'INFÀNCIA' 30 de març de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa el “Xec-bebé +2021”, una iniciativa de caràcter social i incentiu al consum, que té un doble objectiu. D'una banda, es busca ajudar a les famílies amb aquelles despeses pertinents al naixement, l'adopció o l'acolliment d'un nou membre; i per un altre, incentivar el consum de proximitat del municipi.

Aquesta subvenció va ser concedida en 2020 a 106 xiquets del municipi. Enguany, la partida destinada al “Xec-bebé + 2021” és de 60.000 euros. El pressupost concedit a cada menor és de 350 euros, dels quals 100 han d'anar destinats exclusivament a material adquirit en farmàcies i parafarmàcies.

L'ajuda està destinada a aquelles famílies el bebé de les quals estiga empadronat en Riba-roja i haja nascut o haja sigut adoptat o acollit entre l'1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2021. En el cas dels acolliments, aquestes hauran de ser per un període superior als sis mesos.

Les persones beneficiàries hauran de realitzar la despesa en qualsevol dels comerços locals adherits a la campanya Targeta Bebé Plus, en els quals es podrà adquirir articles per al manteniment i cura del bebé. Els productes que recull la subvenció són tots aquells relacionats amb les categories de vestimenta, utensilis de puericultura, de seguretat per al xiquet, productes d'alimentació, sanitaris i d'higiene, entre altres. Les compres subvencionables seran aquelles que s'hagen realitzat entre el lliurament del subvenció i el 30 d'octubre de 2021. L'any passat 21 comerços locals van formar part de la campanya.

La corba generacional del municipi de Riba-roja ha sigut descendent en els dos últims anys, superant les defuncions al nombre de naixements, segons indiquen les dades del padró municipal. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Riba-roja pretén fomentar la natalitat ajudant a les famílies amb la càrrega econòmica que comporta la incorporació d'un nou membre a la família. D'aquesta manera, també es busca reduir l'envelliment poblacional que, a mitjà i llarg termini, pot afectar negativament el municipi en matèries com l'educació o la sanitat, entre altres.

La regidor d'Educació i Infància, Záfira Pérez, ha valorat la subvenció com “una iniciativa que busca ajudar a les famílies amb les despeses del nounat, potenciar la natalitat del municipi i, paral·lelament, impulsar el comerç local”.

El termini per a sol·licitar les ajudes serà fins al 30 de juliol de 2021. Enguany, amb motiu de la pandèmia, les instàncies de sol·licitud de les ajudes i la documentació requerida es registraran per la seu electrònica en https://oficinavirtual.ribarroja.es/portalciudadania. També es podran entregar de manera presencial en el Registre General de l'Ajuntament, encara que prèviament haurà de sol·licitar-se cita telefonant al 962 770 062.