Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa un ambiciós programa municipal per a majors de 55 anys

'INCLUSIÓ I DRETS SOCIALS' 7 Gener de 2019

A partir d'aquesta setmana l'Ajuntament oferirà una àmplia varietat d'activitats esportives, formatives i lúdiques

La regidoria d'Inclusió i Drets Socials ha presentat aquest matí en el Centre Social el Programa del Major, una completa programació cultural, formativa i d'oci destinada a les persones majors de 55 anys del municipi.

El Programa del Major és una acció conjunta i coordinada d'activitats d'oci, cultura i salut encaminades a aconseguir l'envelliment saludable i la participació activa dels nostres majors, que compta amb una experiència de més de 20 anys en la comarca Camp de Túria i que va rebre el reconeixement oficial de la Generalitat Valenciana en 2014.

En aquests tres últims anys, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha realitzat una important aposta en polítiques socials, a les quals va destinar 1,1 milions d'euros en els pressupostos de 2018, així com un ambiciós programa social amb la incorporació de cinc persones en el departament d'Inclusió i Drets Socials i l'obertura en horari de vesprades, per a cobrir les necessitats de les persones i col·lectius més vulnerables de la localitat. "Hemos aconseguit disposar d'un programa únic, integral i coordinat, de forma regular i legal, gràcies a l'adjudicació del contracte a una empresa especialitzada i professional", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

El programa té com a objectiu promoure hàbits saludables i fomentar la participació activa, la creativitat i les habilitats socials de les persones majors de Riba-roja. "Queremos acabar amb la imatge de persones majors aïllades i inactives que no s'ajusta a la realitat", assegura Marisol Conejero, coordinadora del Programa del Major.

Actualment Riba-roja compta amb una població de 5.300 majors de 55 anys, dels quals 1.500 són socis de la Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes de la UDP, que seran potencials usuaris de les activitats.
"Es tracta d'un programa d'activitats integral destinat a totes les persones majors del municipi, amb independència a la seua pertinença a la UDP, en el qual s'inclou la salut, l'oci i la cultura per a millorar el seu benestar i la seua qualitat de vida", puntualitza Rafa Gómez Muñoz, regidor d'Inclusió i Drets Socials.

Les classes arrancaran el pròxim 9 de gener amb activitats esportives com Zumba Gold, gimnàstica de manteniment i Pilates funcional i terapèutic. El programa també inclourà tallers de "activación ment-memòria", manualitats, maneig de mòbils, dibuix i pintura i fotografia, entre uns altres

El programa es completarà amb eixides culturals o intercanvis amb altres municipis, en coordinació amb la Federació Provincial de la UDP- València i amb l'Associació de Jubilats i Pensionistes, UDP de Riba-roja

Les persones interessades pots inscriure's en les diferents activitats en el Centre Social, en les oficines de la UDP o en les classes en les quals s'imparteixen activitats.