Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta el seu Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent

L'Ajuntament de Riba-roja ha presentat el seu Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), que permet al municipi formar part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'un dels projectes més destacats que està en marxa per part de l'àrea de Turisme i Patrimoni de la localitat.

'TURISME I PATRIMONI' 22 de marzo de 2023

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga juntament amb la responsable de l'àrea de Turisme i Patrimoni de la localitat, Esther Gómez, han presentat hui el Pla Director de Destinacions Turístiques Intel·ligents, un dels projectes més destacats que s'està desenvolupant des d'Ajuntament de Riba-roja. A l'acte han assistit Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, i Mariano Torres, CEO de Sien Consulting, empresa encarregada, juntament amb l'àrea de Turisme, d'iniciar aquest projecte.

L'estratègia turística local es delinea en aquest Pla, que serveix com a full de ruta per al desenvolupament de projectes i estableix les pautes necessàries per a dur-los a terme de manera ordenada i innovadora. Esther Gómez, regidora de Turisme i Patrimoni, ha volgut destacar la labor que s'ha fet des de la seua àrea que “ha desencadenat en aquest Pla, que inclou innovació, digitalització, governança i accessibilitat perquè el puguen gaudir tant els que venen a visitar-nos com els que viuen en el municipi”.

Actualment, Riba-roja de Túria es troba integrat en la Xarxa de Destinacions Turístiques de la Comunitat Valenciana, que permet als destins avançar en la transformació digital de la gestió turística, accedir a informació i coneixement sobre com aplicar la tecnologia i optar a ajudes públiques específiques. Per part seua, Mariano Torres, CEO de Seo Consulting, ha expressat que “la clau d'aquest Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent són les persones, tot el treball previ realitzat des de l'àrea de Turisme ha permés tindre una visió a llarg termini i amb ajuda del finançament obtingut es podran desenvolupar totes els objectius de manera eficient”.

D'aquest projecte, el municipi va obtindre una subvenció de 2.112.907,99€, dins de la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en 2022, finançat íntegrament amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha explicat que la localitat valenciana “és dels pocs pobles que ha aconseguit obtindre tants recursos, que serviran per a continuar en la direcció correcta en matèria turística”.

El projecte busca avançar cap a un model de gestió turística més intel·ligent, és a dir, identificar oportunitats de millora del model turístic implementat. D'aquesta manera, es continuen realitzant una sèrie d'actuacions que, fomenten la transformació del model turístic fomentant la sostenibilitat, la resiliència i la transformació digital del destí, Colomer ha recalcat que “Riba-roja és un lloc on es respecta el medi ambient, es compleixen els ODS i on és possible una altra manera de relacionar-se en el planeta”.

Durant l'acte, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha atorgat a Riba-roja de Túria el distintiu que li acredita com a ‘Destinació Turística Intel·ligent’. Aquest reconeixement es deu a les mesures innovadores i tecnològiques que ha implementat el municipi per a millorar l'experiència dels turistes i la sostenibilitat del destí.

Aquest distintiu suposa un important impuls per a la localitat, que ja compta amb nombrosos atractius turístics, com el seu patrimoni històric i cultural, el seu entorn natural i la seua gastronomia. Robert Raga, alcalde de Riba-roja, ha manifestat que “hui s'ha reconegut tot el treball que s'ha fet des de l'àrea de Turisme i gràcies a la incorporació de la digitalització tenim un turisme intel·ligent i accessible, tot són al·licients perquè el turista de l'àrea metropolitana puga vindre i gaudir i que també ho facen els nostres veïns”.

L'Ajuntament avança en la digitalització turística

La Tourist Info Riba-roja de Túria ha realitzat importants avanços per a fer efectiva la comunicació i informació entre els visitants d'una manera inclusiva i respectuosa amb el medi ambient.

Per a això, s'ha creat una plataforma digital amb la qual, a poc a poc, es pretén abandonar l'excessiu ús de paper i donar als turistes la possibilitat de seleccionar la informació requerida a través d'un suport digital i enviar-la directament al seu telèfon mòbil.

Una de les novetats que s'han inclòs en aquest sistema digital turístic són els mapes interactius, una eina útil que permet als visitants planificar els seus viatges i explorar la seua ruta per la localitat de manera més eficient.

Amb aquestes alternatives, la Tourist Info de Riba-roja és la primera oficina de turisme que ha implementat aquest sistema digital amb el qual es busca ser ambientalment responsable i sostenible i contribuir a la protecció del medi ambient.​