Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta els projectes municipals de compensació de CO2 i compra pública innovadora a l'empresariat

En la jornada s'han explicat els projectes mediambientals en els quals podrà participar la iniciativa privada a fi de compensar la petjada de carboni.

'MEDI AMBIENT I POLIGONS INDUSTRIALS' 23 de març de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja ha oferit hui una jornada informativa dirigida a l'empresariat amb l'objectiu de presentar els projectes de compensació de CO2 i compra pública innovadora als quals poden adherir-se.

Després de la presentació celebrada el setembre passat ‘Riba-roja compensa. Un municipi sense emissions’, on es va donar a conéixer a l'empresariat el compromís del municipi per la reducció de la petjada de carboni, aquesta nova convocatòria ha servit per a donar a conéixer els projectes mediambientals inclosos en el Registre Local de Projectes de Compensació de Gasos d'Efecte d'hivernacle (GEI) en els quals podrà participar la iniciativa privada a fi de compensar la petjada de carboni. Per a això el regidor de Medi Ambient, José Luis Ramos, juntament amb el tècnic de l'àrea de Medi Ambient, Felipe García, han exposat el projecte de restauració ambiental i paisatgística emmarcat en el projecte “Gènesi Túria”, al qual aniran sumant-se altres projectes mediambientals.

A més les empreses han rebut informació sobre com participar en ells a través de de la signatura d'un conveni de col·laboració empresarial en activitats d'interés general, i també s'han exposat els beneficis que podran obtindre les empreses que van des d'avantatges fiscals, a reforç de les seues polítiques de Responsabilitat Social Corporativa.

L'alcalde de Riba-roja, ha destacat: "Mitjançant l'ordenança i els projectes que presentem volem facilitar a les pimes, xicotetes empreses i autònoms alguna cosa que preveiem serà necessari, compensar la petjada de carboni”, des de l'Ajuntament se segueix el full de ruta per a contribuir a la reducció i compensació de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera “plasmades en el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible, PACES, l'aplicació de l'Agenda 2030 o la implementació del Pla Estratègic Participat 2017-2025" – ha afegit l'edil.

En la trobada, celebrat en la Masia de Poio també han participat la Secretària General de l'Ajuntament de Riba-roja, Ylenia Díaz juntament amb Virgínia Cabeza, Consultora d'Innovació de Tech Friendly els qui han exposat el projecte “CPI Riba-Roja licita” que se centra en la realització d'accions encaminades a promoure i facilitar el desenvolupament de la Compra Pública d'Innovació per a impulsar el desenvolupament de mercats innovadors a través de la contractació pública, incentivar la compra pública innovadora tant des del costat de la demanda del gestor públic, com des del costat de l'oferta.

Aquesta aposta per la implantació de la Compra Pública d'Innovació a l'Ajuntament arriba després d'haver sigut guardonats amb el premi INNOVAGLOC 2020 i haver sigut un dels sis municipis innovadors seleccionats per a participar en Missions València 2030. Les ponents han animat a l'empresariat a participar i presentar ofertes innovadores en els processos de CPI tots ells públics en la pàgina web de l'Ajuntament.