Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta en FITUR l'Espai D'Art Contemporani El Castell en el marc d'una interessant oferta cultural i turística

L'Arròs de les Riberes del Túria, el Secret Visigot i la Festa del Dux seran unes altres de les propostes del certamen

15 de Gener de 2018


Riba-roja de Túria torna enguany a la 38 edició de FITUR del 17 al 21 de gener en Fira de Madrid per a donar a conèixer al món la seua oferta cultural, gastronòmica i d'oci. L'Ajuntament de Riba-roja aposta de nou per la seua presència en el gran esdeveniment de referència internacional del sector del turisme per a posar en valor el seu gran potencial com a destinació per a tot l'any.

L'I CA, Espai d'Art Contemporani El Castell  serà una de les propostes que l'Ayuntamientro de Riba-roja presentarà en el certamen, un nou centre d'art contemporani que naix amb la intenció de convertir-se en lloc de referència per a la difusió de propostes artístiques a la Comunitat Valenciana. El centre ocupa les sales del castell de Riba-roja, el monument històric més antic de la població (el seu origen es remunta a l'època islàmica) i, sens dubte, el més emblemàtic del patrimoni local, amb una destacada presència arquitectònica i urbanística en la ciutat.

L'oferta gastronòmica arribarà de la mà del xef Joan Clement, que presentarà el pròxim 17 de gener a les 16:30 hores el showcooking el Arròs dels riberes del Túria: arròs amb fesols, naps, carabassa i taronja . Aquesta recepta tradicional és el plat estavella en el Certamen d'Arrossos de les Riberes del Turia que l'Ajuntament organitza cada any en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Túria al plat .

Des de Riba-roja es pretén recuperar tradicions gastronòmiques i, és per açò, que s'ha estudiat al costat del cuiner Joan Clement la història gastronòmica que envolta al Túria, seguint les narracions dels més majors i, coneixent el tipus de cultiu que es donaven en les terres del nostre municipi.

  Disponemos una interessant oferta turística destinada a tots els públics amb la qual pretenem ser competitius. La combinació de la gastronomia tradicional amb la proposta cultural de primer ordre que oferim amb l'ECA i el jaciment visigot del Pla de Nadal, ens converteixen en una destinació d'interior preferent , assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Una altra de les interessants iniciatives locals que es donaran a conèixer en Fitur el 17 de gener a les 17:090 hores serà el Secret Visigot, una iniciativa organitzada per la Tourist Info que inclou una visita al MuPla (Museu Visigot de Pla de Nadal), amb més de 700 peces i 180 exposades, la visita teatralizada al jaciment de Pla de Nadal, vila àulica visigoda i la possibilitat de degustar un autèntic menú visigot.

La visita s'inicia en el MuPla, situat en el castell, més tard, els visitants es desplacen fins al jaciment on els senyors de la vila reben als visitants (o extranjeros  com els criden ells). Aquests expliquen la gastronomia visigoda i es realitzen tallers d'orfebreria i cantería. El lloc és BIC des del 30 de gener de 1991 i ha sigut reconegut pels especialistes internacionals com un dels escassos i més importants enclavaments representatius del període pertanyent a la cultura hispà visigoda.

Descobert al començament de la dècada de 1970. Segons els últims estudis científics, el palau de Pla de Nadal abasta una cronologia dels segles VII i VIII, en els quals el palau va ser construït a costa d'un noble visigot identificat epigráficamente com el Dux Tebdemir (Teodomiro), documentat per altres fonts com un personatge transcendental en el canvi de cicle històric produït entorn dels inicis del segle VIII.

En 2017, com a complement al Secret visigot, va tenir lloc al setembre la I FESTA DEL DUX, una recreació visigoda on no podia faltar el Dux Tebdemir i la seua esposa Teodora, oficis, artesania i gastronomia i que serà també presentada al sector turístic en IFEMA

El stand de Riba-roja en Fitur va rebre en 2017 prop d'1.000 visitants que es van interessar per la nostra oferta turística. Enguany, les expectatives són bones i s'espera superar la xifra. Com a reclam l'Ajuntament sortejarà entre aquells que ens visiten en IFEMA un cap de setmana per a dues persones en l'Hotel Muralleta amb visita guiada

En l'edició passada, FITUR va comptar amb la participació de 9.893 empreses expositores de 165 països/regions; 135.838 participants professionals i 109.134 visitants de públic general.