Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta la seua oferta turística com a destinació segura d'interior per a aquest estiu

L'Oficina de Turisme ha sigut la primera entitat a Espanya a obtindre el segell Safe Certified del ICTE.

'PATRIMONI I TURISME' 25 de juny de 2020

Riba-roja es prepara per a rebre la visita de turistes nacionals i estrangers durant l'estiu de 2020. Després de l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Riba-roja fa una crida als visitants amb l'atractiva proposta turística “Torna a l'Interior” per als mesos de juliol i agost, que va ser presentada aquest dijous en el CUB de la Marina, l'espai de la Diputació de Turisme que torna a reprendre l'activitat amb aquest esdeveniment.

La presentació va comptar amb la participació del secretari autonòmic Francesc Colomer, el diputat de Turisme Jordi Mayor, així com l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor de Turisme i Patrimoni, Esther Gómez Laredo. Durant la presentació, els responsables polítics van coincidir a assenyalar “el paper que juga el turisme d'interior en la recuperació del sector davant d'aquestes circumstàncies excepcionals”, amb especial incidència en propostes com la de Riba-roja que “ajuden a recuperar la tònica i el ritme del sector”.

El calendari inclou activitats a l'aire lliure especialitzades en el turisme actiu, així com, experiències culturals, amb la participació d'empreses de turisme locals com València Adventure, Visit, Arca Cultural i Visit Natura. També compta amb la participació del sector hostaler del municipi, coordinat pel xef Joan Clement.

Del calendari destaquen les visites guiades a enclavaments històric-patrimonials com el jaciment de Pla de Nadal, l'aqüeducte de Porxinos  o la visita guiada pel barri antic de Riba-roja de Túria. Aquesta ciutat sempre va mantindre una estreta relació amb el riu Túria i les bondats de l'aigua, és per això que permet la visita del Pont Vell, La Cisterna i el Llavador. També explorem vells costums i tradicions del passat visitant l'Asil-Convent Sagrada Família, la Casa de la Molinera i la Plaça de l'Ajuntament.

Respecte a la proposta de turisme natural, destaquen els descensos en caiac, les rutes nocturnes a la llum de la lluna pel Parc Fluvial o el  bird watching combinada amb activitat d'iniciació al Nordic Walking, recorrerem un tram específic dins d'una de les Rutes de Marxa Nòrdica desenvolupades en el municipi de Riba-roja de Túria observant els ocells de la zona.  També les senderes culturals per la Vall de Porxinos al peu de Les Rodanes, descobrint Forn de Calç, el jaciment de la Fonteta Ràquia i l'aqüeducte de Porxinos.

A aquest calendari cal sumar la posada en marxa de tota l'oferta gastronòmica del municipi que complementaran les jornades d'oci en el nostre municipi.

Durant els mesos de juliol i agost, també el MUCA (Museu de Ceràmica del Castell), el MUPLA (Museu del Pla de Nadal) o el ECA (Espai d'Art Contemporani) estaran oberts per a la visita lliure i segura.

Riba-roja es presenta com un municipi segur després d'aconseguir ser la primera oficina turística d'Espanya a obtindre el segell Safe Certified del ICTE (Institut de Qualitat Turística Espanyola), igual que per als seus museus. Aquest distintiu certifica mesures de prevenció i seguretat per a evitar contagis de Covid-19 en instal·lacions turístiques. “Volem generar confiança entre els visitants que acudisquen a conéixer el nostre municipi. Aquestes dates són un moment excepcional per a conéixer el nostre ric patrimoni cultural, històric i natural”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

La presentació, retransmesa en directe via streaming i per la TV Riba-roja, va ser acompanyada per un vídeo promocional realitzat exclusivament per a l'ocasió. El vídeo ens proposa tornar a l'interior i gaudir del nostre poble de manera segura i tranquil·la: “Ací, trobaràs tot el que busques, un nou lloc al qual anomenar, el meu poble. Et convidem a conéixer aquest lloc, ple d'història, i felicitat. Una destinació cultural i de naturalesa molt pròxim a la ciutat de València. Este, és el teu poble. Riba-roja de Túria, torna a l'interior”.

Aquest vídeo acompanyarà la campanya de difusió que realitzarà la Tourist Info per a donar a conéixer totes les activitats que proposa el municipi durant aquest estiu. Tota l'oferta d'activitats està disponible en la web de turisme i les reserves ja estan obertes.

Informació i reserves: www.ribarojadeturiaturismo.com