Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja proposarà a Aena en la pròxima reunió de la comissió de seguiment ambiental de l'aeroport la regularització també dels aterratges

Aena controla actualment la regulació de les eixides dels avions, en els municipis de la seua empremta acústica, per mitjà d’una instrucció de vol regularitzada pel propi ministeri.

23 de març de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja proposarà en la pròxima comissió de seguiment ambiental l’estudi també de rutes d’entrada a l’aeroport de Manises i la seua possible afecció als municipis de Riba-roja, Loriguilla i Vilamarxant, municipis que, a pesar de no estar gran part del terme inclosos en l’empremta acústica, patixen també les molèsties de la proximitat de l’aeroport.

Les protestes pel pas continuat d’avions comercials a baixa altura per damunt del nucli urbà i nombroses àrees residencials del terme municipal ha portat als veïns de les urbanitzacions de la Llobatera i el Pla del Totxar a arreplegar al voltant de 200 firmes com a mostra de la seua protesta.

L’equip de govern ha recordat que estes contínues molèsties que suporten diàriament els veïns d’estes urbanitzacions es remunten més de 5 anys en el temps després de la decisió d’Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), dependent del Ministeri de Foment, de modificar l’itinerari que seguixen els avions en el seu trajecte cap al pròxim aeroport de Manises. 

Els més de 500 veïns d’estes àrees residencials han de suportar cada dia el pas d’aparells aeris a escassa altura de les seues vivendes que provoquen nombrosos problemes ja que les freqüències de cada un d’ells se succeïxen al llarg de la jornada, des de primeres hores del dia fins prop de la mitjanit quan deixen de passar per damunt d’estes àrees de Riba-roja.

A pesar del temps transcorregut des del canvi del traç aeri i de les protestes veïnals efectuades, el Ministeri de Foment ha fet cas omís a les problemàtiques plantejades per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i per les mateixes associacions veïnals fins al punt que no sols han minorat sinó que estes han augmentat i, per tant, també les molèsties i queixes que afecten la vida diària.

Alguns càlculs de les pròpies associacions veïnals situen en més de 30 el nombre d’avions que sobrevolen diàriament el cel d’estes àrees residencials a una altura pròxima als 100 metres d’altura sense que el Ministeri de Foment haja escomés cap tipus de mesura correctora per a amortir el soroll i els problemes derivats d’esta situació a pesar que tant el ple municipal com els propis veïns han alertat respecte d’això.

A més, els problemes s’acreixen en els períodes estivals, ponts i vespres de festes ja que és llavors quan major afluència de trànsit aeri es produïx amb l’arribada de milers de turistes a la Comunitat Valenciana, amb prop de 50 vols diaris comptabilitzats en alguns casos. D’esta manera, els veïns es queixen de que amb estes condicions "és molt difícil conciliar el son i el soroll continu, des del matí fins a la nit, amb l’estrés i els canvis d’humor que es generen".

L’equip de govern ha recordat que AENA es va comprometre fa al voltant de cinc anys a prendre mesures correctores per a reduir el soroll i les molèsties als veïns però des de llavors només s’ha treballat en les rutes d’envol i en dins de l’àmbit territorial delimitat per l’empremta acústica. L’equip de govern ha lamentat l’escassasensibilitat demostrada pel Ministeri de Foment davant d’una situació tan greu que han d’afrontar estos veïns al seu dia a dia i per este motiu creu necessari que s’adopten mesures dràstiques que permeten eliminar este problema ".