Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja realitzarà tallers de prevenció de violència de gènere entre els escolars i els funcionaris

L'ajuntament se suma al Dia Internacional contra la violència de gènere.

''DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 16 de novembre de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de les seues regidories d'Igualtat i d'Educació, realitzarà tallers de prevenció sobre la violència de gènere entre els escolars i entre els funcionaris municipals amb l'objectiu de conscienciar sobre aquesta xacra que afecta la societat des de fa anys, de manera que es puga erradicar per complet en un futur pròxim.

En aquest sentit, el ple de l'Ajuntament de Riba-roja ha aprovat una moció contra la violència de gènere amb motiu del Dia Internacional que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre en el qual insta a tots els poders públics a continuar desenvolupant les mesures contemplades en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere al mateix temps que es reclama dotar-les amb les corresponents consignacions pressupostàries.

La moció ha sigut redactada conjuntament entre els partits polítics del PSPV, el Partit Popular, Ciudadados, l’Esquerra, Compromís i Podemos Riba-roja Pot, mentre que la formació Vox ha votat en contra d'aquesta. La resolució aposta per instar al Govern d'Espanya a continuar treballant en tots aquells canvis legislatius que protegisquen tant a la víctima com als seus fills i filles.

La proposta aprovada pel ple de Riba-roja de Túria també es mostra favorable perquè es desenvolupen mesures que suposen en la pràctica una “independència econòmica de les dones víctimes de violència” amb l'objectiu que no siga una barrera infranquejable, a més d'expressar el seu rebuig a aquells posicionaments polítics que propugnen “la negació de l'existència de la violència de gènere o rebutge la validesa de les polítiques públiques enfocades a la seua erradicació”.

La regidoria d'Igualtat augmentarà el coneixement que la societat i els agents professionals tenen de la xarxa de recursos per a dones que pateixen violència de gènere, amb l'objectiu de garantir l'accés a la informació i un foment, amb coordinació, entre els diversos recursos i agents implicats. El ple elevarà al govern central i autonòmic aquestes propostes perquè els mateixos tinguen un coneixement exacte i la necessitat d'adoptar les mesures a aquest efecte.

La moció confirmada pels partits polítics de Riba-roja de Túria, excepte Vox, incideix en la necessitat de configurar “una societat més igualitària” que repercuteix al mateix temps “en un major nivell de benestar, i això suposa que Riba-roja assumeix la responsabilitat de construir aquest municipi com un espai lliure de violència masclista, en estar adherits a la Xarxa de Municipis contra la violència de gènere, ja que és tasca de tota la societat a comprometre'ns amb aquesta lluita”.

El text de la proposta municipal ressalta “el compromís polític de treballar fermament contra totes les manifestacions d'aquesta mena de violència i el compromís col·lectiu de tota la societat, no sols un dia com hui, sinó tots els dies de l'any, ja que ens obliga a totes i a tots a combatre'l amb tots els mitjans al nostre abast a Riba-roja de Túria”.     

Per això, el ple recorda que “no podem oblidar que l'escola o l'institut constitueixen mitjans de socialització importantíssims a través dels quals podem transmetre pautes de comportament, creences i actituds que contribuïsquen a millorar les relacions entre iguals, basades en la tolerància i el respecte, on s'incorporen valors que eviten la violència i desqualifiquen aquells valors que la propicien”.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que la proposta aprovada pel ple municipal “és molt important per a continuar conscienciant a la societat en la importància de continuar lluitant contra la xacra de la violència de gènere que, desgraciadament, patim des de fa anys i, en la mesura que siga possible l'ajuntament aportem el nostre granet d'arena, no sols amb la declaració dels partits polítics sinó també amb les propostes que dia a dia duem a terme des de l'ajuntament”.