Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja recicla més de 34 tones de tèxtil usat en el primer semestre i evita l'emissió de 112 tones de CO2

La xifra suposa un augment de recollida respecte al mateix període de l'any, en les dues organitzacions que operen en el municipi.

'MEDI AMBIENT' 6 de setembre de 2021

Riba-roja de Túria ha recuperat un total de 34.692 kg de tèxtil usat durant el primer semestre de 2021 per a donar-los una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. El municipi compta amb dues organitzacions que s'encarreguen de disposar els contenidors i gestionar-los, Koopera-Càritas i Fundació Humana.

En el que portem d'any, els veïns i veïnes de Riba-roja han revisat el seu armari i han depositat en els contenidors de roba 34.692 kg de tèxtil, calçat, complements i tèxtil de llar que ja no utilitzen. El reciclatge i la reutilització del total de quilos recollits, 34.692, ha permés la reducció d'emissions de diòxid de carboni (CO2) en 112 tones en el primer semestre d'enguany. Les 34 tones, són la recollida selectiva de gener a juny en Riba-roja i equivalen a més de 159.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades amb una fi social i ambiental.

A través de Fundació Humana s'han recuperat 13.541 kg de tèxtil usat durant el primer semestre de 2021 i representa un augment del 53,6% respecte als primers sis mesos de l'any passat (8.813 kg).

Per part de Koopera, projecte social de Càritas, la xifra ascendeix a 21.151kg fins a juny, i encara que aquest semestre el municipi ha seguit afectat per la pandèmia, la recollida en contenidors d'aquest període ha crescut un 5,5% respecte als mateixos mesos de l'any 2020. L'augment en les dades de recollida, confirmen per part de l'organització que el projecte gaudeix de bona salut, i els permet mantindre el seu principal objectiu: generar llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social.

Aquesta iniciativa compleix amb un doble benefici: el primer és ambiental, perquè es redueix la generació de residus i evita que acaben en un abocador. I a més, la recuperació del residu tèxtil evita l'emissió de CO2. El segon benefici és social i consisteix en la creació d'ocupació verda i els recursos obtinguts es destinen a projectes socials.

Si ens fixem amb les dades de recuperació de roba a la Comunitat Valenciana, Humana assenyala que cada ciutadà es desfà cada any entre 20 i 30 kg de tèxtil. En la Comunitat Valenciana es generen aproximadament 100.000 tones de residus tèxtils anualment, però només es recupera selectivament un 10% del que generem en les nostres llars per a promoure la seua reutilització o reciclatge; la resta es tira en altres fraccions i acaba en un abocador.

Des de l'entitat apunten que la recollida selectiva de roba té molt potencial per a garantir-li una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35%, reciclar. Per això és important que es deposite en un contenidor de roba; resulta obvi, però quasi el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat.

"El nostre compromís és continuar facilitant que els nostres veïns i veïnes reciclen les peces que no utilitzen i així poder-los donar una segona vida. D'aquesta manera aconseguim una reducció de gasos o l'abocament d'aigües residuals, al mateix temps que fomentem un consum responsable", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Els punts de recollida selectiva en Riba-roja estan situats en: Avinguda de la Pau 1; Carretera Vilamarxant 111; Avinguda del Palmerar 2; Carrer Mirador 1; Carrer Lozoya 1; Carrer Joan Martorell 34; Carrer Colón 6; Carrer Jorge Martínez Aspar 18; Avinguda dels Tarongers 2; Carrer Major 160; Avinguda de la Pau 76; Carrer 201, cantò 103 (urbanització Entrenaranjos); Carrer 1, 560 (urbanització Montealcedo); Ecoparc carretera Riba-roja.-Loriguilla CV-374 P.I. 63 Parcel·la 40; Carrer Projecte N 17 Carretera de València; Carrer Dr. Fleming encreuament amb Carrer Luis Vives; Carrer Isabel Católica encreuament amb Carrer Cronista Cerveró; Carretera Vilamarxant encreuament amb Carrer Generalitat; Avinguda de la Pau 74; Masia de Traver, Esla, s/n; Carrer Joaquín Rodrigo encreuament Avinguda dels Tarongers (urbanització La Reva); Avinguda del Túria 10 (urbanització Santa Mónica); Carrer l'Alcoiá; Carrer Pobla de Vallbona 11; Carrer Capella Teresí; Carrer Major encreuament amb Carrer Lepanto.