Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja reclama a la Generalitat Valenciana una línia de finançament directe per al Conservatori de Música i la integració del Conservatori de Dansa en la Xarxa autonòmica

La col·laboració entre les dues administracions es forjarà al llarg d'aquesta legislatura.

'EDUCACIÓ' 16 de desembre de 2020

La Generalitat Valenciana ha iniciat ja els tràmits administratius per a la creació de la Xarxa pública de Conservatoris Professionals de Música i Dansa, que permetrà garantir en tot el territori de la Comunitat Valenciana la formació de la ciutadania en els ensenyaments reglats de música i dansa.

Així ho va confirmar el director general de Formació Professional i d'Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia en la reunió mantinguda amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Educació i Cultura, Záfira Pérez, a la qual també van assistir representants polítics dels municipis de Sagunt, Silla, Bunyol i Xàtiva.

La Conselleria d'Educació està elaborant un mapa d'estudis musicals i de dansa que cobrisca totes les comarques i puga oferir-se les mateixes oportunitats de formació oficial en els ensenyaments artístics. Durant la reunió, Raga va defensar la importància d'establir convenis que faculten el finançament, la concertació o la integració dels conservatoris, garantint el manteniment de les despeses i la continuïtat del professorat de tots dos centres.

A la Comunitat Valenciana hi ha actualment 15 conservatoris professionals de música de la Generalitat Valenciana i 29 més de titularitat municipal. Fins hui manté el compromís d'adhesió a la Xarxa els conservatoris de Benicarlo, Altea i Llíria. No obstant això, el nombre podria aconseguir inicialment a altres 8 o 9 conservatoris més.

Un d'aquests centres és el Conservatori Professional Municipal de Música i Dansa de Riba-roja que compta amb 294 alumnes de música i 225 en dansa, en Ensenyaments Elementals i Professionals. Així mateix, l'Ajuntament forma a altres 181 alumnes en ensenyaments no oficials. Des de la seua creació, el consistori ha sufragat les despeses de funcionament dels Conservatoris, la qual cosa ha suposat un important esforç econòmic.

Amb aquesta nova via de col·laboració que obri la Generalitat Valenciana, es consolida l'aposta del govern autonòmic per la música i la dansa i ratifica la seua importància dins de la cultura i tradicions valencianes.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va reclamar “una confiança cap als Conservatoris Professionals Municipals de Música i Dansa de Riba-roja, que porten 29 i 27 anys, respectivament, formant a alumnes de tota la comarca i província i s'han convertit en una referència”. En aquest sentit va sol·licitar de nou “una línia de finançament per a música a fi de sufragar l'elevada despesa de funcionament del centre que suposa per a les arques municipals i la integració total o la concertació per a Dansa, donada la seua singularitat en tot el territori”