Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja reclama la igualtat entre homes i dones en el 'Món Covid-19' i l'efectiva participació de les dones en la vida pública

El ple denuncia les desigualtats existents en la societat actualment.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 2 de març de 2021

El ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha expressat la seua adhesió al Dia Internacional de la Dona que se celebrarà el pròxim 8 de març sota el títol “Dones Líders; per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. El màxim òrgan de representació popular proclama la participació de les dones en l'adopció de decisions de manera plena i efectiva en la vida pública.

El text aprovat pel ple municipal de Riba-roja de Túria sobre el Dia de la Dona ha comptat amb el suport de l'equip de govern del PSPV, a més de Compromís, del Partit Popular, d'Esquerra Unida i de Podemos Riba-roja Pot, mentre que la formació Ciudadanos ha optat per l'abstenció i, finalment, Vox, ha votat en contra de la iniciativa.

El ple municipal recorda que des de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria “sempre ens hem compromés a elaborar polítiques d'igualtat de caràcter transversal, avaluant i realitzant un seguiment dels acords aprovats en matèria d'igualtat a través de plans tant per a la ciutadania com per a la seua plantilla de treballadors i treballadores del consistori”.

També s'han impulsat polítiques de foment de la conciliació, la corresponsabilitat, així com la no discriminació de la dona, per a propiciar l'eliminació de les polítiques que tenen lloc actualment de forma encoberta en determinades professions en les quals “les dones embarassades són penalitzades pel simple fet de ser mares i avaluades amb un rendiment anormal”.

A la vista de la situació actual, el ple municipal es mostra partidari que totes les persones que ho necessiten, i des de les diferents àrees municipals, compten “amb l'atenció necessària a través dels serveis públics, perquè les tasques de la cura familiar no suposen una desigualtat a l'hora de la integració efectiva de la dona en la vida laboral o en la seua vida professional”.

Per a aprofundir en les polítiques d'igualtat de gènere, el ple es mostra partidari de fomentar una educació basada en valors igualitaris i de respecte per a erradicar els rols basats en la desigualtat i la discriminació, eliminar els rols tradicionals i estereotips sobre participació laboral i social de les dones, una incorporació de la perspectiva de gènere en les actuacions de les polítiques de formació i ocupació laboral i una societat paritària i participativa on les dones ocupen el lloc que els correspon.

El ple proclama, també, els drets sexuals i de reproducció de les dones per a assegurar una maternitat lliurement decidida, treballar en la prevenció de la violència contra les dones en l'àmbit educatiu i en els entorns digitals, una erradicació de les formes de violència cap a les dones i treballar en la reparació de la violència estructural que històricament han patit.

Finalment, el ple exhorta a les administracions a posar en marxa mesures destinades a garantir la igualtat real entre homes i dones, insta el Govern d'Espanya a aprovar el Pla Estratègic d'Igualtat d'Oportunitats i reclama l'elaboració d'una llei d'equiparació salarial entre homes i dones amb una paritat en els espais de presa de decisions d'entitats, empreses i organismes.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat la necessitat “de continuar treballant des de totes les administracions públiques existents en l'eliminació de les desigualtats que, hui dia, continuen existint en la societat actual entre els homes i les dones, en molts aspectes i qüestions, i per a això s'ha d'implicar a totes les instàncies possibles”.