Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep 2.743 vots de la ciutadania en els pressupostos participatius 2020

El percentatge de participants s'ha incrementat un 146% des de 2016.

'GOVERN OBERT, PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARÈNCIA' 6 de novembre de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha finalitzat el procés de pressupostos participatius amb una tendència a l'alça respecte al percentatge de participació del passat any. Un 18,2% de la població major de 16 anys ha participat en aquesta convocatòria per al qual l'Ajuntament de Riba-roja ha destinat 200.000 euros dels comptes municipals. Les votacions han crescut exponencialment en els últims cinc anys, passant dels 1.111 vots en 2016 als 2.743 actuals, un 146% més.

Durant aquest període s'han recollit 408 propostes que han sigut valorades pels tècnics municipals, a fi de determinar la viabilitat tècnica i econòmica d'aquestes. La majoria de les propostes viables fan referència a la millora dels vials i voreres públiques, l'accessibilitat, la creació de circuits, la plantació d'arbratge o l'adequació de parcs i jardins.

En el nucli urbà els vots emesos ascendeixen a 2.136. La ciutadania ha hagut de triar entre un total de 23 propostes. L'opció més votada ha sigut la col·locació de passos de vianants intel·ligents, lluminosos i sonors en els principals passos del nucli urbà, amb 186 vots. La resta d'obres que s'executaran són; instal·lació d'ombratge en el camí del metro (185 vots), la creació de circuits senyalitzats per a caminar o córrer en el terme municipal (151 vots) i la reurbanització del carrer Los Angeles (147 vots).

L'opció triada a les urbanitzacions Parc Montealcedo - Entenaranjos i Montealcedo en les quals s'han emés 117 vots, és la reparació de voreres i paviment dels vials deteriorats de Parc Montealcedo. També en la zona nord, concretament a les urbanitzacions Santa Rosa – Clot de Navarrete (32 vots), els votants s'han decantat per la reurbanització del carrer Gesmiler.

Un total de 32 vots s'han registrat en la zona compresa per la Llobatera, Carrasquereta, Pou d'Escoto, Carasols, Canyà de l'Anguilla i Disseminats. Del total, 23 han triat com a millor opció l'adequació de camins per a la mobilitat del trànsit rodat.

A la Urbanització La Reva-L'Oliveral es realitzarà, per votació popular, una senda/passeig amb bancs, taules i jocs, en la pinada que està al costat de la Urbanització La Reva amb el polígon i la col·locació de papereres en el passeig de l'Estació (28 vots).

Els residents de la Urbanització València la Vella (56 vots) s'han decantat, entre les diferents propostes, per la instal·lació d'elements per a gimnàstica en la parcel·la d'ús social , mentre que l'opció més votada en Els Pous de Martí (32 vots) ha sigut la millora/substitució dels parcs i jardins que precisen una actuació.

En Masia de Traver es durà a terme la reparació d'asfalt i voreres més deteriorades, proposta majoritària que ha obtingut 123 vots dels 188 emesos.

La regidor de Participació Ciutadana, Esther Gómez ha destacat favorablement “l'elevada participació, malgrat les circumstàncies que vivim pel Covid”. En aquest sentit Gómez ha recalcat la presentació de propostes ha sigut superior a l'any passat, gràcies a la plataforma utilitzada que ha facilitat a la ciutadania accedir de manera fàcil i senzilla a l'aplicació i sense incidències destacables”.

Les persones interessades poden consultar les dades en la web https://participa.ribarroja.es