Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep la subvenció més elevada de Camp de Túria amb 1'3 milions d'euros que s'utilitzaran en la contractació de 72 persones durant un any

L'ajuntament posarà en marxa fins a quatre programes de formació.

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 14 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà un total de 1’6 milions d'euros en la posada en funcionament de diversos programes d'ocupació i formació per a 72 persones de la localitat al llarg d'un any màxim de termini. Les contractacions es formalitzaran abans que s'acabe el present any a través de fins a quatre programes públics d'ocupació i formació.

Les arques municipals han rebut un total de 1’3 milions d'euros per part de la Generalitat Valenciana que s'uniran als 295.280 euros que aportarà el propi ajuntament local. D'aquesta manera, el muntant global que es destinarà per a la posada en marxa d'aquest pla municipal d'ocupació augmentarà fins als 1’6 milions d'euros, és a dir, un 22% amb fons propis i els restants 78% amb fons autonòmics.

Els 1’3 milions d'euros percebuts per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria representen la quantitat més elevada que una administració local de la comarca de Camp de Túria destinarà a la contractació de 72 persones de la localitat perquè durant el termini d'un any puguen desenvolupar una ocupació i, al mateix temps, formar-se en una professió o especialitat.

El taller d'ocupació Millora Paisatgística que es duu a terme al parc Maldonado de Riba-roja de Túria serà el que més persones i treballadors necessite, amb un total de 25 al llarg del seu desenvolupament. D'aquesta manera, es contractaran 5 persones entre personal docent, directiu i administratiu, altres 10 alumnes en jardineria i, finalment, altres 10 alumnes dedicats a l'obra de paleta. Aquest taller està orientat a tots aquells aturats majors de 25 anys.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria durà a terme, també, el programa Empuju amb un total de 14 persones contractades per un termini de dotze mesos. Les persones que es contractaran són desocupats menors de 30 anys que figuren inscrits com a demandants en el moment de la inscripció a la convocatòria. Es contractaran 6 conserges, 5 auxiliars administratius i 2 orientadors laborals.

Un altre dels programes que s'implantaran a Riba-roja de Túria es denomina T’Avalem, amb un total de 13 persones contractades, dels quals 3 corresponen a personal docent, directiu i administratiu i 10 alumnes dedicats a la pintura. Aquest pla d'ocupació i formació té com a objectiu contribuir a la implantació d'un nou model productiu, generar noves oportunitats d'ocupació i formació i promoure la contractació de persones joves en les pimes.

L'última de les iniciatives que es duran a terme a Riba-roja de Túria serà el programa Ecovid en el qual es contractaran un total de 20 persones, dels quals 6 seran conserges, altres 8 netejadors i, finalment, 6 més seran personal de la neteja viària. La funció d'aquest programa passa per contractar persones desocupades pertanyents a col·lectius vulnerables per a la realització d'obres o serveis d'interés general.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància “de dur a terme aquest tipus de programes de formació i ocupació destinats a persones desocupades, perquè al llarg d'un any que dura el programa puguen desenvolupar un treball, tinguen un sou i, al mateix temps, es puguen formar també de cara a la seua posterior inserció en el mercat laboral”.