Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja s'adhereix a la Xarxa d'Entitats Locals que desenvoluparan els Objectius per al Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030

El ple se suma a la iniciativa de l'àrea de Planificació Estratègica.

'MEDI AMBIENT' 28 de juliol de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la seua adhesió a la Xarxa d'Entitats Locals per a dur a terme els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l'Agenda 2030. La proposta de l'equip de govern del PSPV ha comptat amb el suport dels grups polítics del Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida i Podemos, mentre que Vox va votar en contra.

La proposta confirmada pel màxim òrgan de representació de Riba-roja compromet al consistori a treballar en l'aprovació d'un pla d'actuació o estratègia local en el qual s'elabore una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l'Agenda 2030 i al compliment amb les obligacions i exercir els drets que s'establisquen en les normes de funcionament de la xarxa.

La Xarxa a la qual s'ha adherit ara el ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria està inclosa en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que, al seu torn, està formada pels governs locals que es comprometen a localitzar i implementar els Objectius per al Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de manera transversal en les polítiques públiques municipals.

Aquesta xarxa a la qual s'ha sumat el consistori és un instrument que ofereix pautes als governs per a aconseguir els seus ODS, amb informació i propostes d'actuació que permeten, al temps, fer front a la crisi provocada pel Covid-19 i que té un objectiu principal entre les premisses incloses, al mateix temps, en l'Agenda 2030 com és no deixar a ningú arrere.

A partir d'aquesta adhesió, el govern local haurà de determinar un conjunt d'actuacions que, posteriorment, s'incorporaran a un Pla d'Actuació o Estratègia Local que incloga una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l'Agenda 2030. A més, s'iniciarà un procés d'informació i sensibilització per a la participació de tots els agents locals, econòmics i les organitzacions ciutadanes representades en la vida municipal, prèvia a la seua posada en marxa per part de l'ajuntament.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la importància d'aquesta adhesió del ple municipal “puix que ens permetrà tindre accés a tot el treball que es realitza en totes les administracions locals per la consecució d'una societat més sostenible a través de projectes i iniciatives respectuoses amb el nostre medi ambient que, al mateix temps, asseguren un futur millor per a tots”.