Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja se situa en la taxa més baixa de desocupació dels últims deu anys

El nombre d'aturats descendeix dels 2078 de 2015 als 1445 aturats actuals

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 11 de juliol de 2019

Riba-roja de Túria, 10-07-2019.- Les últimes dades d'ocupació situen a Riba-roja amb la taxa més baixa dels últims 10 anys, amb el 13,24%. Al juny de 2015, el nombre d'aturats era de 2078, xifra que actualment se situa en les 1.445 persones, de les quals 890 són dones i 555 homes. Aquestes dades confirmen la tendència a la baixa dels últims quatre anys, com a conseqüència de les polítiques d'ocupació dutes a terme pel govern municipal i el creixement moderat de l'economia.

Segons les dades facilitades pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), un total de 136 són menors de 25 anys, 509 corresponen a la franja d'edat compresa entre els 25 i 44 anys i 800 són majors de 45 anys. Els col·lectius de dones i majors de 45 anys continuen sent els més castigats per la desocupació. Per a pal·liar aquesta situació, l'executiu local ha anunciat que posarà en marxa accions que promoguen la inserció laboral i la formació dels col·lectius més vulnerables. 

Durant la passada legislatura, l'Ajuntament de Riba-roja va realitzar diversos programes d'ocupació que van possibilitar la contractació de 315 persones, a través dels Tallers d'ocupació “Rehabilitació Barranc dels Moros”, destinats a majors de 25 anys, dos programes T´Avalem, per al condicionament dels jardins del nucli urbà i altres accions com a Salari Jove, Emcorp, Encord, Empujus, Encujus, així com programes d'ocupació local.

En aquests últims quatre anys, l'Ajuntament de Riba-roja ha aconseguit 4.060.832 euros de subvencions, que han possibilitat les contractacions de personal per als diversos programes d'ocupació.

Paral·lelament, des de gener de 2019, la regidoria de Foment Econòmic i Ocupació ha gestionat, a través del Portal d'Ocupació https://ribaocupacio.portalemp.com/, un total de 143 ofertes, que s'han materialitzat en la contractació de 28 persones, especialment en els sectors d'administració, obra de paleta, sector agroalimentari i logística. 

“Treballem en col·laboració amb l'empresa privada, dinamitzant la contractació de treballadors en la nostra àrees industrials, que són el focus principal d'ús del nostre municipi”, assegura el regidor de Foment Econòmic i Ocupació, José Ángel Hernandez.

L'edil ha incidit en el compromís del govern de “impulsar mesures, a través del Pla Ribactiva, que afavorisquen l'ocupabilitat de treballadors, a través d'ajudes a la contractació, la formació a la carta, convenis de col·laboració amb empreses i l'enfortiment de serveis per al ciutadà com la línia d'autobús gratuïta al polígon”.

Aquesta política es completa amb la formació a les persones desocupades. Des de 2015 s'han programat 71 cursos de formació, dels quals s'han beneficiat 1.472 alumnes en les àrees d'administració, hostaleria, indústria i construcció.