Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja sol·licita a la conselleria d'Educació una Escola Oficial d'Idiomes per a evitar desplaçaments a altres localitats

La moció s'argumenta en la necessitat històrica dels veïns.

'EDUCACIÓ' 25 de juny de 2021

(id: 10859)L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics la sol·licitud a la conselleria d'Educació d'una Escola Oificial d'Idiomes en aquest municipi per a evitar els desplaçaments que actualment han de realitzar els seus veïns a altres localitats. Aquesta petició constitueix una de les reivindicacions històriques d'aquest municipi.

La formulació plenària argumenta la seua sol·licitud en la incessant necessitat que des de fa anys tenen els seus habitants d'augmentar el coneixement de nous idiomes com a eix fonamental per a incrementar el seu bagatge cultural, professional i personal en un món cada vegada més globalitzat. El coneixement de nous idiomes és, per tant, un dels esquemes més importants que es plantegen actualment els seus habitants.

En l'actualitat, l'absència d'una Escola Oficial d'Idiomes (EOI) obliga els veïns de Riba-roja de Túria a emprendre desplaçaments a altres localitats pròximes amb Quart de Poblet, La Pobla de Vallbona, Bétera o Llíria, encara que només en el primer cas es disposa d'un mitjà de transport públic –el metro- mentre que en la resta de casos s'ha de recórrer als mitjans privats que no sempre és, d'altra banda, possible.

“Riba-roja és un municipi amb una àmplia i variada activitat educativa i cultural, amb una població de 23.966 habitants i una gran oferta de serveis educatius i de formació, tant en ensenyaments reglats com no reglades i, a més, amb un percentatge de població adulta que continua els seus estudis per a complementar i enriquir la seua formació acadèmica”, sustenta el text aprovat per la corporació.

La moció incideix en què des de l'ajuntament “som conscients de la demanda en formació i, en concret, a l'escola d'idiomes, d'una part important de la població del nostre municipi, amb l'inconvenient que han de desplaçar-se a altres municipis i no totes les persones tenen el permís de conduir i vehicle propi per a desplaçar-se, i es troben d'aquesta manera amb un nou impediment que els dificulta la realització d'aquests estudis”.

La moció confirmada pel ple afig que “vivim en un món globalitzat cada vegada més interconnectat, basat en la comunicació i interdependència entre els països, nexe d'unió de mercats, societats culturals en les quals el coneixement i domini dels diferents idiomes tenen un paper fonamental i són una oportunitat més per a poder accedir al món laboral, tant els joves estudiants que continuen la seua formació com els adults en situacions de millora laboral o d'atur”.

Per això, les demandes actuals dels veïns de la localitat de Riba-roja de Túria, segons afig la moció, passen per reclamar la necessitat de disposar d'una escola d'oficial idiomes en la localitat, com sí que tenen actualment altres municipis de la comarca de Camp de Túria, que proporcione l'accés i aprenentatge de les llengües als veïns i veïnes sense haver d'eixir del municipi.

La regidora d'Educació, Záfira Pérez, ha afirmat que aquesta petició “és una reivindicació històrica que des del nostre municipi s'ha sol·licitat al llarg dels últims anys a la Generalitat per l'alta demanda que tenim actualment en matèria d'aprenentatge de nous idiomes, per això, esperem que siga atesa per part dels responsables de la conselleria d'Educació, ja que al final es tracta que els nostres veïns puguen augmentar la seua formació en noves llengües sense necessitat d'haver de desplaçar-se a altres localitats”.