Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja sol·licitarà l'adhesió al Pla Edificant per a accelerar la construcció del Col·legi núm. 5 i escometre reformes en els centres educatius

El Consell destinarà 700 milions d'euros per a finançar el Pla

'EDUCACIÓ' 17 d'octubre de 2017


L'Ajuntament de Riba-roja s'acollirà al Pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius que començarà el pròxim mes de novembre. Aquest pla pretén aportar als Ajuntaments l'autonomia suficient per a agilitzar els tràmits per a les actuacions que consideren prioritàries.

El Pla està dotat amb 700 milions d'euros i contempla la construcció de més de 200 col·legis i la reforma d'altres 500 col·legis i instituts que així ho requerisquen.

Mentre els municipis assumeixen la redacció del projecte, adjudicació i contractació de l'obra, el govern valencià es farà càrrec del finançament. Els abonaments es produiran conforme a les successives certificacions d'obra o de mutu acord amb l'ajuntament.

Una vegada adherit cada ajuntament al Pla, es durà a terme una reunió bilateral Consellería-Ajuntament per a elaborar un programa de necessitats de construcció o reforma dels diferents centres. En aquesta reunió, els tècnics de les dues administracions detallaran la memòria tècnica amb la descripció de les diferents actuacions, així com l'import màxim assignat a cadascuna d'elles.

Una vegada autoritzada l'actuació, la Consellería d'Educació delegarà les competències en l'Ajuntament i aquest podrà activar els procediments per a començar la reforma o construcció de col·legis o instituts.

Aquesta iniciativa desbloqueja l'actual situació de saturació burocràtica que pateix la Consellería de Cultura, Educació i Ciència, que es va trobar amb 1.300 centres educatius necessitaven algun tipus d'actuació, segons va afirmar el president del Consell, Ximo Puig durant l'acte de presentació Puig va puntualitzar es tracta d'un instrument potent i definitori del que ha de ser una educació pública, de qualitat i d'excel·lència

Edificant possibilitarà que en menor termini possible els escolars disposen dels millors equipaments educatius. Per a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, aquest Pla ens obri una nova via per a seguir millorant les instal·lacions educatives, com les finestres del Cervantes, així com dur a terme projectes educatius com el futur Col·legi núm. 5 una vegada disposem dels terrenys, que serà pioner per integrar els estudis de música i dansa en el programa educatiu del centre

Raga ha destacat el fet d'encarregar-nos de la redacció del projecte i l'execució d'obra ens permet, en coordinació amb la comunitat educativa, tenir un major control sobre l'els treballs a realitzar segons les necessitats de cada centre.

 

El regidor d'educació, Miquel Castillo, ha valorat positivament este pla i ha assegurat "esta nova fórmula ens permetrà avançar en les reformes pendents i portar avant la proposta de construcció del nou centre escolar".

El pla, que comptarà amb la participació de la FVMPcomo interlocutor dels Ajuntaments, s'aprovarà en forma de decret-llei divendres que ve pel ple del Consell i s'engegarà el pròxim mes de novembre.