Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja s'uneix a la reivindicació davant Hisenda per sol·licitar la subvenció de 38 milions del transport públic metropolità

Més de 60 alcaldes denuncien que des de 2011 l'àrea metropolitana de València ha deixat de rebre més de 300 milions d'euros en subvencions de l'Estat

'TRANSPORT' 18 d'abril de 2018

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga al costat dels alcaldes de 60 poblacions de l'àrea metropolitana de València, diputats autonòmics i representants de la Generalitat Valenciana, encapçalats pel director general de Transports i Mobilitat, Carlos Domingo, han reivindicat a Madrid els 38 milions d'euros de la subvenció que consideren necessària per al desenvolupament del transport públic metropolità dins dels PGE 2018.

Valéncia és per població la tercera àrea metropolitana d'Espanya amb 1,5 milions d'habitants, no obstant això ha quedat fora del repartiment d'ajudes. No és el cas de Madrid que rebrà 127 milions, Barcelona 109 milions o Canàries 48 milions d'euros. Aquestes ajudes possibilitarien entre altres accions la unificació tarifària, la millora de la flota d'autobusos i el desenvolupament del pla supramunicipal de transport metropolità, que inclouria a Riba-roja de Túria.

Els representants institucionals s'han dirigit al Ministeri d'Hisenda on no han estat rebuts pel Ministre però si que han registrat la declaració institucional en la qual es reclama la subvenció necessària. Per contra, des del Ministeri els han emplaçat a una reunió el proper 27 d'abril.

La gerent de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), María Pérez, ha lamentat que "després de la pressió de Conselleria i de tots els alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana, el ministeri sol hagi accedit a una reunió el dia 27 d'abril --a les 11.00 hores-- quan ja pràcticament s'està fora de termini per a la presentació de les esmenes corresponents".

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha qualificat els PGE 2018, actualment en procés de presentació d'esmenes, com " són injusts, insolidaris i per tant negatius una vegada més per als valencians, concretament en el que afecta al transport públic de l'àrea metropolitana de València i per tant a Riba-roja atès que no recullen la subvenció corresponent per a aquest concepte com si ho fa en altres àrees metropolitanes com Madrid, Barcelona i Canàries que rebran 288 milions d'euros"

Així mateix Raga ha criticat la infrafinanciación en matèria d'infraestructures que ens afecten especialment a Riba-roja de Túria com la línia de Rodalies C3 o els accessos de la A7 als polígons industrials.

Per la seva banda, el director general d'Obres Públiques de la Conselleria, Carlos Domingo, ha destacat que "des de 2011 l'àrea metropolitana ha deixat de rebre més de 300 milions d'euros en subvencions de l'Estat per al nostre transport públic".

Així mateix ha incidit que complim els requisits exigits per a un contracte-programa com l'existència d'una entitat metropolitana de transports i un pla de mobilitat urbana.

Els alcaldes i representants institucionals han finalitzat la seva visita a Madrid al Congrés dels Diputats on han sol·licitat als diputats autonòmics que defensen les esmenes als PGE dirigides a aconseguir el finançament necessari