Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja traurà a licitació pública 19 milions d'euros en contractes i serveis municipals durant l'any 2022 enfocats a facilitar la participació de les pimes

El ple reserva un 5% a Centres Especials d'Ocupació i Inserció.

'CONTRACTACIÓ' 18 de gener de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el nou pla de Contractació pública corresponent a l'any 2022 i l'import econòmic del qual ascendeix a un total de 19 milions d'euros, el doble que l'any passat en el qual es van executar contractes i serveis municipals per un valor de 9 milions d'euros. L'acord suposa la continuació dels plans que s'han vingut aprovant des de l'any 2019.

D'aquesta manera, el consistori de Riba-roja de Túria centralitza en un pla el volum total de contractes, obres i serveis que els diferents departaments i àrees municipals executaran al llarg d'aquest any 2022, tant dels nous contractes que es poden dur a terme com d'aquells que suposen una continuació dels diversos serveis o subministraments públics.

El Pla de Contractació d'enguany introdueix diverses novetats respecte dels precedents amb l'objectiu d'augmentar i facilitar la participació de les diverses xicotetes i mitjanes empreses (pimes) de la localitat, incrementar l'eficàcia i l'eficiència en el procediment administratiu i una adequació de la planificació contractual del pressupost municipal. També està prevista una major coordinació de les àrees municipals, millores en la participació ciutadana, increment de la transparència i la inserció laboral dels col·lectius més desfavorits.

Aquest programa de contractació abasta a tots els departaments de gestió existents a l'ajuntament, entre els quals cal destacar alguns com els d'Educació i Cultura, Igualtat, Joventut, Agricultura, Serveis Públics, Patrimoni, Turisme, Urbanisme, Parcs i Jardins o Esports, entre altres. El pla també es dirigeix a altres àrees importants i que suposen un volum notable en el total de les contractacions o serveis que es presten, com és el cas del pla EcoRiba o les escoles-taller. Els plans es financen amb fons municipals o mitjançant subvencions.

El Pla de Contractació de l'any 2022 manté totes les novetats que es van executar l'any 2021 i incorpora els nous compromisos aprovats pel ple municipal, sobre els cinc compromisos amb la ciutadania per al foment d'una contractació pública “empàtica i participativa”. Per això, està previst que el pla, íntegrament, siga presentat a les diverses associacions de comerciants, associacions d'empreses dels polígons industrials i la ciutadania en general.

Aquest document compleix les diverses directives europees aprovades a aquest efecte, com aconseguir una major transparència en la contractació pública i aconseguir, al mateix temps, una millor relació qualitat-preu en totes les contractacions municipals. La informació proporcionada a les empreses locals permet facilitar la seua participació, amb una major transparència i una adequada planificació de la seua activitat en la contractació

El pla recull la relació global dels contractes en la qual es detalla algunes dades bàsiques de cadascun d'ells, com els objectes, preus o la duració d'aquests, de manera que totes les empreses interessades a participar en les licitacions públiques, estar atents a la convocatòria i, finalment, propiciar una planificació de les pimes de Riba-roja de Túria per a realitzar les ofertes.

Una altra de les directrius contingudes en el pla passa per una reserva del 5% sobre la suma total per als Centres Especials d'Ocupació i Empreses d'Inserció. Les clàusules socials suposaran una major atenció sobre determinats col·lectius amb més problemes per a la cerca d'ocupació, com les dones majors de 45 anys sense estudis acabats i que demanden un treball en el sector de serveis, a més de les persones amb diversitat funcional.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat la importància de respectar “les directrius i les característiques que s'incorporen en aquest pla de contractació com a fórmula idònia per a permetre una major i millor participació de les empreses de la localitat en totes les licitacions, a més d'afavorir l'ocupació sobre aquells segments poblacionals amb pitjors perspectives”.