Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja treballarà de manera coordinada amb la Sareb i la Generalitat la compra d'habitatge públic en el municipi

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga es reuneix amb els responsables de l'entitat per a coordinar una solució definitiva per a les 18 famílies afectades.

'URBANISME' 15 de febrer de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha assistit aquest matí a una reunió junt amb els alcaldes de Torrent, Jesús Ros i Alfafar, Juan Ramón Adsuara, convocada pel vicepresident del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau amb la Sareb, la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària.

A la reunió ha assistit, de manera telemàtica, el director de RSC de la Sareb, Gaspar Palenzuela qui ha destacat la necessitat de coordinació amb l'Administració per a buscar solucions consensuades que satisfacen a totes les parts.

En la reunió, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha traslladat al responsable de la Sareb la seua preocupació davant “la necessitat de crear habitatge públic en el municipi davant la gran demanda de joves i famílies” i li ha demanat “ajustar els preus a l'un valor real que estiga a l'abast de les famílies”.

Raga ha informat que es canalitzarà a través de l'Agència Municipal de l'Habitatge, a fi de buscar solucions definitives a les persones afectades i facilitar l'accés a l'habitatge a noves famílies.

El vicepresident ha defensat “un treball conjunt ens les Administracions que evite que es repetisquen les crisis ocorregudes a Torrent, Alfafar i Riba-roja, que encara que ja estan solucionades a curt termini requereixen d'una resposta definitiva”.

En aquest sentit s'han abordat diferents fórmules per a solucionar a mitjà i llarg termini problemes com l'ocorregut en Riba-roja aquests dies. Així, una de les opcions que es tenen en compte és la compra pública d'habitatges. Aquesta és una de les línies estratègiques de la Generalitat que preveu duplicar l'habitatge públic per a 2030.

Per a això, Dalmau ha anunciat que en breu la Conselleria d'Habitatge habilitarà una línia d'ajudes de 10 milions d'euros per a l'adquisició d'habitatges per part de l'ajuntament, ja siga per tanteig o per emergència residencial”.

Una altra de les solucions per a aquestes famílies els habitatges de les quals són propietat de la Sareb, és la renovació dels contractes de lloguer amb opció a compra o la negociació per part de les famílies per a adquirir els habitatges a “un preu just”.

Per la seua banda, la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris ha instat la Sareb a que presente “un llistat dels habitatges que vagen a ser objecte d'un requeriment en els pròxims mesos i poder avançar-se en la resolució del problema”.

La Sareb ha signat en l'últim any 28 convenis de col·laboració amb les administracions públiques per a augmentar el parc públic d'habitatges i està previst que en breu subscriga un acord en Riba-roja per a augmentar en quatre els habitatges públics.