Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja, Xest i Loriguilla s'associen per a oferir més de 8 milions de metres quadrats de sòl industrial

Es constituïx una de les majors àrees empresarials valencianes.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 10 d'abril de 2017

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la seua unió amb les veïnes localitats de Xest i Loriguilla per a formalitzar una associació de municipis vinculats a l’àrea logística industrial de l’A3 amb l’objectiu d’oferir més de 8 milions de metres quadrats de sòl industrial que permeta constituir-se en un dels nuclis econòmics més importants de la Comunitat Valenciana. El ple va donar llum verda als estatuts que regularan l’esmentada unió i als tràmits per a la creació de l’associació.

L’aprovació d’esta iniciativa va ser possible gràcies als vots de l’equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- així com de Ciutadans mentres que el Partit Popular i Riba-roja Pot van optar per l’abstenció.  

L’objectiu de la iniciativa política passa per "conscienciar sobre la importància d’unir els tres municipis de cara a la creació d’una gran àrea industrial de tal forma que s’unixen esforços per a convertir-se en un referent a nivell nacional i internacional". Per a això, es redactaran uns estatuts bàsics de funcionament per a articular actuacions i programacions conjuntes d’acord amb la legislació vigent.

La unió dels tres municipis, units per la seua proximitat geogràfica i els seus interessos econòmics comuns, permetrà millorar els polígons industrials existents, el seu posicionament com a zona logística complementària a l’àrea metropolitana gràcies a la seua connexió amb l’aeroport, l’autopista 7, la nacional III i el port de València, entre altres infraestructures. En el punt de mira es troba l’activació de l’economia i el desenvolupament de projectes d’ocupació que afavorisquen la inserció de desocupats i l’obtenció d’ajudes i subvencions de les administracions".  

Es preveu l’elaboració d’un pla estratègic de desenvolupament econòmic industrial de l’àrea en què els municipis firmants es comprometen a millorar l’ús responsable del sòl participant en la creació i manteniment de les infraestructures existents, la formulació de propostes en el conjunt de l’entramat industrial de la zona, promoure la participació de tots els agents implicats com a associacions d’empresaris o propietaris de terrenys, la posada en marxa de mesura per a fomentar la implantació d’empreses en la zona, realització de campanyes i activitats de millora, plans de conservació i restauració d’espais i busca d’inversions públiques, entre altres.

Una de les primeres mesures adoptades per esta unió d’ajuntaments ha sigut la sol·licitud al Ministeri de Foment d’inversions per a millorar les comunicacions entre els polígons industrials i les carreteres d’accés a l’autopista A-7 i la nacional III, amb l’objectiu de multiplicar el flux de mercaderies amb destinació a altres països europeus i cap al sud del mediterrani, complementat amb la necessitat de construir l’anhelat corredor, reclamat també per la Generalitat i les associacions empresarials.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha qualificat de "iniciativa extraordinària" la unió amb els altres dos municipis veïns "al permetre generar les sinergies oportunes que permetran la creació d’una àrea d’enorme impacte econòmic ja que estem situats en un enclavament estratègic a poques hores de ciutats com Madrid i Barcelona i al mateix temps reduïm notablement les distàncies amb la resta de ciutats europees".

El govern local ha destacat l’impuls que hem oferit al teixit empresarial ubicat en els polígons rere anys d’abandó i marginació i, per això, en esta legislatura este sector s’ha convertit en estratègic per a la reactivació econòmica i per tant, la creació de llocs de treball en la nostra localitat gràcies al milió d’euros que hem invertit en l’últim any en matèria d’infraestructures i equipaments per a la indústria.

L’empresa Divalterra, dependent de la Diputació de València, i la Universitat Politècnica de València realitzaran un estudi conjunt i una diagnosi sobre este àrea industrial, en un conveni finançat al 50% entre els ajuntaments firmants i l’organisme provincial.