Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple suprimix la taxa econòmica per a afavorir la inscripció de gossos perillosos

Només el 3 per cent dels gossos de Riba-roja estan inscrits en el cens d’animals de l’Ajuntament.

'SANITAT' 10 de maig de 2016

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta del govern municipal per a suprimir la taxa econòmica que cobra el consistori a cada veí per la inscripció de cada gos en el cens municipal d’animals de companyia. La mesura afavorida pel govern local va comptar amb el suport del PP, Ciutadans i el vot en contra de Podem Riba-roja.  

L’eliminació de la taxa econòmica s’adopta a la vista de les paupèrrimes xifres que té actualment el cens municipal en què d’una població canina que supera els 5.200 exemplars -segons les dades del col·legi de veterinaris- només existixen censats a Riba-roja de Túria 160 gossos, una xifra que suposa el 3% sobre el total. Amb la mesura aprovada pel ple es pretén, paral·lelament, un al·licient que permeta un augment notable en l’esmentat cens.

La taxa en vigor des de febrer de 2001 grava amb 6 euros cada exemplar de gos o animal de companyia considerat no perillós i amb altres 30 euros aquells considerats com perillosos. Les xifres dels últims anys són exigües quant al nivell d’inscripcions i, per tant, d’ingressos en les arques municipals. De fet, l’any 2014 els ingressos van aconseguir els 200 euros mentres que en l’exercici de 2015 van suposar un total de 400 euros.

L’edil de Sanitat, José Luis López, ha destacat  ‘l’escàs impacte que ha suposat la taxa, tant pel nombre de gossos inscrits com pels escassos ingressos en les arques municipals que suposa actualment; amb la supressió d’esta taxa pretenem afavorir un augment creixent dels gossos inscrits, inclosos els perillosos, així com un millor control dels mateixos per part de l’ajuntament ja que d’esta manera podrem realitzar majors campanyes informatives i una millor informació per a tots els propietaris dels mateixos".

L’edil afig que amb l’eliminació d’esta taxa "les arques públiques no es ressentiran en gran manera perquè actualment els ingressos per este concepte no superen els 500 euros anuals; esperem que amb este incentiu per als propietaris s’incrementen les inscripcions i, per tant, s’actualitzen les xifres estimades pel col·legi de veterinaris ja que estem parlant d’una quantitat molt important per al nostre municipi".