Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Sanitat avaluarà la necessitat d'un nou Centre de Salut a Riba-roja de Túria

L’alcalde s’ha reunit hui de nou amb la responsable d’assistència sanitària per a realitzar un seguiment de les necessitats.

'SANITAT'22 d'abril de 2016


La conselleria de Sanitat s’ha compromés a avaluar la necessitat de construcció d’un nou centre de salut per a Riba-roja de Túria. Així ho ha posat de manifest la subdirectora general d’assistència sanitària, Mariam García en la reunió mantinguda este matí amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga.
L’alcalde ha reiterat a la responsable de Sanitat la necessitat d’unes noves instal·lacions davant de la deficient accessibilitat que té el centre, com la carència de rampes d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, l’escassa amplitud de les voreres, que impedixen el pas de carros de bessons i l’actual situació de saturació. En este sentit, Raga ha reiterat que actualment el nombre de cartilles per metge és molt elevat- cada un dels metges del centre atén a prop de 1.700 pacients, una xifra molt superior a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)- i que alguns dels servicis assistencials es presten en instal·lacions cedides per l’Ajuntament.
Així mateix ha reiterat, ‘per a este Ajuntament la Sanitat és prioritària, i prova d’això són l’adquisició d’un vehicle elèctric que hem posat a disposició dels metges i l’adequació d’una vorera que dificultava l’accessibilitat al ser esvarosa’. L’alcalde ha posat novament a disposició de Sanitat ‘els terrenys per a ubicar el nou centre, així com el finançament necessari per a iniciar les obres’.
Actualment el centre de salut atén els veïns i veïnes del terme municipal i les urgències de Loriguilla, la qual cosa repercutix en una atenció deficient. Respecte a les unitats d’emergències, SAMUR o el Suport Vital Bàsic (SVB), l’alcalde ha destacat que el temps d’espera dels pacients arriba de vegades als 40 minuts.
En  esta línia, Mariam García ha anunciat que s’està realitzant una restructuración del Sistema d’Emergències (SES) per a disminuir els temps d’atenció al malalt.
A la reunió ha assistit també la Comissionada, Mercedes Pons qui s’ha compromés a visitar in situ l’actual centre de salut per a detectar i avaluar les deficiències.