Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La policia de Riba-roja acompanyarà a casa a les dones que se senten amenaçades o tinguen por de patir agressions sexuals durant les festes dels Fadrins

L'ajuntament habilita el “Autobús Jove Segur” per als joves.

'SEGURETAT CIUTADANA I DONA' 19 d'agost de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha reforçat enguany les iniciatives i protocols per a evitar els possibles casos d'assetjament o agressions sexuals durant les festes dels Fadrins que tenen lloc del 16 al 24 d'agost -dedicades especialment als joves del municipi a partir dels 16 anys d'edat- amb l'objectiu d'erradicar qualsevol tipus de conducta anòmala al llarg d'aquests dies.

Les novetats d'enguany consisteixen a posar en marxa el denominat “Autobús Jove Segur” que traslladarà als joves des de les diverses urbanitzacions existents en Riba-roja fins al nucli urbà on tenen lloc les diferents actuacions i esdeveniments relacionats amb les festes. A més, aquest autobús realitzarà diverses parades en el mateix nucli urbà en les quals recollirà als joves que allí viuen.

L'horari d'aquest autobús començarà a les 21 hores amb la recollida des de les urbanitzacions que tenen parada habilitada com Els Pous, Llobatera, València la Vella, Masia de Traver, El Clot de Navarrete, Entrenaranjos, Montealcedo, El Molinet i la Reva, a més de les parades en el nucli urbà fins al final del trajecte en la Cebera o en el conegut Centre d'Informació Juvenil (CIJ), on tenen lloc les actuacions.

Per a augmentar la seguretat dels joves que acudeixen a les festes dels Fadrins de Riba-roja de Túria s'ha incrementat el servei d'aquest autobús amb un trajecte que tindrà lloc a les 5 de la matinada, amb l'objectiu principal d'evitar desplaçaments amb cotxe i, per tant, que no es produïsca cap tipus d'accident de trànsit per la possible ingesta de begudes alcohòliques.  

Una altra de les novetats que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha introduït en l'edició d'enguany s'ha centrat en reforçar els efectius de la policia local, amb una major presència d'agents en els recintes on tenen lloc els esdeveniments, així com als voltants d'aquests. Amb això es pretén evitar qualsevol tipus d'incident o problemes en el desenvolupament de les actuacions.

El protocol d'enguany a Riba-roja de Túria s'ampliarà amb el servei d'acompanyament als seus domicilis que prestaran els agents a totes aquelles dones que se senten intimidades, assetjades o tinguen por de patir possibles agressions sexuals, sempre que aquests casos no suposen algun dels supòsits tipificats com a delicte en el codi penal. En eixos casos d'il·lícits penals, els agents actuaran immediatament amb l'aplicació del protocol establit.  

La regidoria de la dona de Riba-roja també ha ampliat la instal·lació dels denominats Punts Violeta –mitjançant la contractació pública d'una associació especialitzada en aquest àmbit- de tres a sis nits respecte del passat any per a intensificar les campanyes d'informació i suport a les dones que participaran en aquestes festes. En aquesta ocasió, aquest punt estarà format per dos tècnics que estaran en la caseta habilitada i altres dues amb caràcter itinerant en tot l'espai.   

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha qualificat de “molt important” l'increment d'agents i la presència policial durant les festes dels Fadrins d'este any “emblemàtiques en la nostra localitat i que congrega a centenars de joves en les seues quasi dues setmanes de duració i per això volem que es desenvolupen amb absoluta normalitat per part de tots; l'ajuntament ha redoblat la seguretat més si cap respecte d'altres edicions”.