Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament renova l'enllumenat públic de les urbanitzacions Parc Montealcedo i Entrenaranjos i d'unes quantes zones urbanes

La inversió en la millora de la il·luminació supera els 135.000 euros.

'SERVEIS PÚBLICS' 13 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja ha iniciat treballs d’instal·lació, millora i adequació de l’enllumenat públic en diverses zones del terme municipal.

En la urbanització Parc Montealcedo s’estan instal·lant 72 noves lluminàries LED a fi d’adaptar els nivells lumínics a la normativa vigent. Paral·lelament s’ha iniciat la licitació per al renovat de fanals en la Urbanització Entrenaranjos i en els vials de Parc Montealcedo que han quedat per renovar. Les obres, incloses en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, tindran un cost de 54.544,66 € junt amb els 45.455,34€ que seran destinats a il·luminar el Pla de la Vallesa. Estes actuacions seran adjudicades el pròxim mes de gener i està previst que al març, els veïns i veïnes d’estes àrees residencials ja disposen del nou enllumenat.

Este és un dels compromisos adquirits com a conseqüència dels resultats de la recent auditoria lumínica realitzada en més de 5.991 lluminàries,  que va analitzar la latitud i longitud dels punts de llum, les altures, les distàncies entre elles, la identificació de cada una d’elles, l’amplària de les vies, els carrils i les voreres, amb l’objectiu de calcular l’eficàcia i l’eficiència de la seua corresponent funció.

Segons este estudi, un 60% de les mateixes presentaven deficiències per l’excés de contaminació i per incomplir les normatives europees que regulen estos dispositius.

“És un objectiu prioritari la millora i eficiència del sistema lumínic urbà per a reduir l’impacte ambiental i aconseguir l’eficiència energètica”, assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui matisa, “estes obres ens permeten a més dotar de llum a les zones més afectades”.

Una altra de les zones que veuran millorades la seua il·luminació és la urbanització Santa Rosa,  concretament en la CV 336en la que seran reposats quatre punts de llum que estaven inactius. El cost d’esta obra serà de 6.222,63€

En el nucli urbà, s’està treballant en el Cementeri Municipal a fi de millorar la seua il·luminació. Per a l’execució d’esta obra, s’han aprofitat part dels fanals del Camí dels Ànimes que, al mateix temps, ha patit una reordenació de les seues lluminàries, per a una millor eficiència. La inversió en estos treballs ascendixen a 19.590,23€.

El vial existent que connecta els dos camps de futbol en la Partida La Mallà , també serà dotat novament d'enllumenat que millorarà la visibilitat en esta zona molt transitada pels usuaris de la instal·lació esportiva. El cost de la mateixa és de 6.941,10 €.

L’Ajuntament també té previst en breu il·luminar les zones GUAU de Masia de Traver i Parc Montealcedo.