Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'ampliació del Cementeri Municipal de Riba-roja tindrà capacitat per a 1.596 nínxols

Les obres afecten una superfície de 4.880 m2 annexos a les actuals instal·lacions..

'SERVEIS PÚBLICS' 5 de novembre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja ha iniciat les obres d'ampliació del cementeri municipal amb la finalitat d'atendre la demanda existent davant la falta d'espai a les actuals instal·lacions.

Les obres permetran ampliar les instal·lacions en 4.880 metres quadrats que se sumaran als 9.673 m2 existents. En una primera fase es col·locaran 104 nínxols, encara que la capacitat total és de 1.596 nínxols, que cobriran les necessitats del municipi a llarg termini. Aquests es col·locaran a quatre altures en 26 columnes. A més les noves instal·lacions disposaran de lababos i sales d'autòpsies. A més s'habilitaran 1.120 m2 de zona d'aparcament.

Les obres han sigut adjudicades a l'empresa Blu Dec SL i consistiran en el moviment de terres, la urbanització de la parcel·la, la construcció del mur de formigó perimetral i la col·locació dels nínxols. Com a conseqüència del moviment de terres s'han retirat 22 oliveres, 38 ametlers i 6 garroferes que seran replantats en el polígon industrial de Riba-roja.

“Aquesta ampliació donarà resposta a l'increment poblacional dels últims anys, garantint suficient capacitat ja que les actuals instal·lacions s'han quedat xicotetes”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, qui ha puntualitzat, “en una segona fase pretenem dotar a l'edifici de tecnologia que el convertisca en autosuficient energèticament”

En aquests últims anys, l'Ajuntament de Riba-roja ha realitzat una sèrie d'actuacions en el cementeri municipal. S'ha millorat la jardineria, s'han realitzat obres d'accessibilitat i seguretat a l'interior de les instal·lacions. La capella ha sigut remodelada i s'ha adequat l'aparcament exterior i l'entorn i accessos exteriors del cementeri.

L'any passat el consistori va adquirir una plataforma elevadora per a la pujada dels fèretres a tercera i quarta planta. Paral·lelament es va protegir amb baranes el camp-sant i es van comprar noves escales, per a evitar caigudes especialment de les persones que diàriament netejaran les làpides, així com del personal del cementeri.

“Hem realitzat diverses actuacions a fi de millorar la seguretat dels treballadors de la instal·lació, al mateix temps que adequàvem els accessos per a facilitar i fer més agradable la visita als veïns i veïnes que tenen en ell als seus sers estimats”, matisa la regidor de Serveis Públics, Teresa Pozuelo.

Els operaris han començat amb el moviment de terres i el tancat perimetral, i en breu urbanitzaran el terreny. El termini d'execució de les obres d'ampliació serà de sis mesos i les obres tindran un cost de 457.195, 05 €.