Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja escomet un Pla Integral de millora de l'enllumenat públic amb la renovació de 1.300 lluminàries

A la fi d'abril estaran conclosos els treballs a les urbanitzacions afectades.

'SERVEIS PÚBLICS' 27 de març de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja continua executant el Pla Integral de millora de l'enllumenat públic a fi de renovar més de 1.300 lluminàries afectades pel baix nivell lumínic, que estan distribuïdes per nucli urbà, polígon industrial i urbanitzacions del terme municipal.

El consistori va iniciar este Pla en 2018 i espera concloure'l a la fi d'abril. Les lluminàries que estan sent substituïdes corresponen a les instal·lades l'any 2004 per part de la Diputació de València, amb la finalitat d'adaptar l'enllumenat públic a la tecnologia LED. El resultat no va ser positiu i al poc temps, els nivells d'il·luminació en la via pública no van ser els adequats.

Així ho va determinar una auditoria lumínica encarregada per l'Ajuntament de Riba-roja que va constatar que més del 60% de les bombetes leds instal·lades a través del pla Rus en el terme municipal, tant el nucli urbà com en les àrees residencials, presentaven deficiències per l'excés de contaminació i per incomplir les normatives europees que regulen aquest tipus de dispositius lumínics.

L'auditoria va examinar 5.991 bombetes escampades pel nucli urbà, les àrees residencials i els polígons industrials, especialment les característiques de les mateixes com la latitud i longitud dels punts de llum, les altures, les distàncies entre elles, la identificació de cadascuna d'elles, l'amplària de les vies, els carrils i les voreres, amb l'objectiu de calcular l'eficàcia i l'eficiència de la seua corresponent funció.

Durant l'any passat, l'Ajuntament va procedir a la renovació de part del parc de lluminàries de les urbanitzacions de Riba-roja, com a Parc Montealcedo, Santa Rosa i Entrenaranjos. En concret es van canviar 308 lluminàries per altres noves de tecnologia LED i millors prestacions luminotècniques.

“Per a este govern era una prioritat posar fi a les deficiències lumíniques que presentaven algunes zones i que havien sigut denunciades durant anys pels veïns, al mateix temps que hem treballat en zones on l'excessiva il·luminació afectava la contaminació lumínica, especialment a l'entorn del Parc Natural del Túria”, assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

Raga ha destacat també la recent implantació d'un “nou model de gestió i eficiència de l'enllumenat públic en el polígon industrial que permet un estalvi considerable en la factura i una ràpida actuació en cas d'avaria”.

Actualment les obres se centren en Montealcedo, però està previst que en mes i mig queden correctament il·luminades altres urbanitzacions també afectades pels baixos nivells d'il·luminació com: Gallipont, Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, El Clot, València La Vella i Els Pous.