Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Setmana Visigoda dels Col·les 2018

Del 16 al 23 d'abril es va desenvolupar la Setmana Visigoda dels Col·les en Pla de Nadal

'PATRIMONI I TURISME' 23 d'Abril de 2018

Per any consecutiu, va tenir lloc la Setmana Visigoda dels Col·les, del 16 al 23 d'abril en el jaciment visigot de Pla de Nadal.

Aquesta activitat organitzada per l'Oficina de Turisme de Riba-roja de Túria, es duu a terme des de fa diversos anys. Té com a objectiu, donar a conèixer el jaciment arqueològic de Pla de Nadal i difondre la cultura visigoda. Els protagonistes d'aquesta visita són els escolars dels centres educatius de Riba-roja de Túria, els qui visiten el jaciment durant aqueixa setmana. L'activitat consisteix en la realització d'una visita guiada teatralizada a càrrec dels personatges de Pla de Nadal. Tebdemir i la seua esposa, reben als alumnes i relaten sobre la vida en el segle VII, la forma de vestir, l'alimentació i sobre diversos costums de l'època. Els artesans demostren les seues habilitats en orfebreria i cisellat, entre unes altres. També, un arqueòleg expert explica amb detall totes les peculiaritats de Pla de Nadal i la vida dels visigots.

Aquesta activitat s'amplia amb la visita opcional al MUPLA, Museu Visigot de Pla de Nadal. En ell museu, els alumnes, prenen contacte amb el món visigot i l'art decoratiu d'aquest període. Enguany es preveu complementar la Setmana Visigoda amb noves activitats de difusió de la cultura visigoda en els establiments escolars. Aquestes noves activitats seran acollides sota el format de tallers centrats en la gastronomia visigoda.

Enguany, Tebdemir va rebre en el seu palau als alumnes/as de 5º de primària del Col·legi Cervantes, Col·legi Camp de Turia, Col·legi Col·legi Mas d’ Escoto, Col·legi Eres Altes i Col·legi Asunción de La nostra Senyora; 2º d'ESO de l'IES Pla de Nadal i del Centre Ocupacional de Riba-roja.

La Setmana Visigoda dels Col·les dóna a conèixer entre els més joves les particularitats d'aquest jaciment arqueològic, ajustant-se al temari impartit durant el curs escolar. Aquesta activitat educativa té com a fi convertir als escolars en protagonistes actius en la posada en valor del patrimoni del municipi.