Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament connectarà amb autobús el nucli urbà amb les 800 empreses dels polígons industrials per a traslladar els treballadors

El projecte pretén millorar les comunicacions amb l’àrea sud industrial

'TRANSPORT' 22 de setembre de 2016


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria connectarà el nucli urbà amb les 800 empreses ubicades en els polígons industrials de la localitat per mitjà d’un autobús municipal amb l’objectiu principal de traslladar els empleats que treballen en les diferents empreses. El trajecte entre ambdós punts començarà a funcionar el pròxim mes d’octubre amb una inversió pública pròxima als 120.000 euros en total.


La iniciativa pretén facilitar l’accés als llocs de treball de les persones que diàriament es desplacen als polígons industrials de Riba-roja, un dels més grans i amb major expansió de la Comunitat Valenciana, a més de donar servici també a alguns nuclis poblacionals que des de fan anys patixen problemes d’incomunicació.


El compromís de l’executiu local de Riba-roja és adaptar el servici de l’autobús municipal a les necessitats cada vegada més apressants dels propis veïns del nucli urbà i de la resta d’àrees residencials disseminades -especialment, la Reva i la Canyà de l'Àguila- com a punt de partida per a vertebrar tot el terme municipal per mitjà d’una completa xarxa de carreteres, infraestructures i dotacions públiques.


El trajecte que cobrirà la línia d’autobús aconseguix els 10 quilòmetres de distància, entre el nucli urbà i els polígons 12, 13 i l'Oliveral, ubicats prop de l’autovia nacional III i, per tant, una de les millor comunicades per carretera amb els principals punts estratègic del comerç interior i exterior d’Europa. El projecte municipal suposarà un desembossament econòmic anual de prop de 120.000 euros que es finançaran amb fons municipals.


El recorregut entre el nucli urbà i les àrees industrials del sud de Riba-roja constarà de fins a un total de deu parades en total: una en la Reva, una altra en la Canyà Àguila i una tercera a Loriguilla. Quatre parades més en el propi nucli urbà. I, finalment, una parada més en cada un dels tres polígons industrials previstos, perquè cada un dels usuaris puguen accedir al seu lloc de treball amb absoluta comoditat.   


L’autobús municipal també servirà per a comunicar el nucli urbà de Riba-roja amb la veïna localitat de Loriguilla, ja que fins ara està exclosa de qualsevol altra línia de transports urbans valencians. No obstant això, des d’ara serà possible comunicar ambdós localitats i, per tant, millorar més encara si és possible les bones relacions existents entre ambdós parts.


El regidor d’urbanitzacions, transports i comunicacions viàries, Rafael Gómez, ha remarcat la "importància que suposa  per a centenars de veïns del nucli urbà desplaçar-se cada dia des de les seues vivendes fins al seu lloc de treball en les diferents empreses dels polígons industrials, de forma còmoda, senzilla i amb la màxima seguretat, alhora que podrem fer realitat una reivindicació històrica per a unir Riba-roja amb Loriguilla ja que, incomprensiblement, no ocorria fins ara".


L’edil també ha aprofitat per a fer un balanç positiu del resultat "tan positiu" que ha suposat el servici del "Bus Jove" en el període entre agost de 2015 i agost de 2016, més de 50.000 usuaris que han pogut triar este mitjà de transport per a traslladar-se entre el nucli urbà i les 9 urbanitzacions del terme municipal, el destí de les quals és donar servici en els mesos d’estiu i períodes vacacionals.