Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Tren amb destí Estació del Nord: un èxit polític i veïnal de dotze municipis

La línia C3 torna al centre de València després de huit anys de servici interromput i la pèrdua de 6.000 viatgers

'TRANSPORT' 4 de juliol de 2016


Després de huit anys amb el servici interromput i d’una contínua lluita encapçalada pels alcaldes dels municipis de  Xirivella, Aldaia, Alaquás, Loriguilla, Cheste, Chiva, Buñol, Setaigües, Requena, Utiel, Camporrobles, Mislata i Riba-roja de Túria, la línia de rodalia C3 ha arribat a l’Estació del Nord.

Este matí els alcaldes  firmants de la Declaració de Xirivella, han realitzat un trajecte carregat de simbolisme, per a mostrar la seua satisfacció per ‘una causa justa i necessària després de huit anys de lluita, gràcies a la germandat de 12 alcaldes i la pressió veïnal’, assegura Michel Montaner, alcalde de Xirivella, qui insistix en el fet que ‘queda molt treball per fer com la modernització i electrificació de la via per a augmentar la freqüència, millorar l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o reduir els temps de trajecte. Volem una política per a les persones’, ha matisat.

Així mateix continuaran reclamant que s’integre en la línia C3 el baixador de Les Cuevas d’Utiel i l’Estació de Camporrobles.

Després de pujar en les seues respectives parades, a la seua arribada a l’Estació del Nord, els alcaldes han desplegat una pancarta en què podia llegir-se;  "Gràcies, entre tots ho hem aconseguit", i davall el nom de tots els municipis afectats.

Esta infraestructura té una població potencialment usuària de 160.000 persones, a qui cal afegir les procedents dels polígons industrials i les que fan ús en esdeveniments turístics com les carreres del Circuit Ricardo Tormo, la Tomatina de Bunyol o la Fira de l’Embotit de Requena.

Per a l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ‘hem aconseguit una reivindicació històrica en matèria de transport públic, que ens permet millorar notablement la mobilitat dels treballadors de les més de 800 empreses que hi ha en els nostres polígons i els 1.200 veïns del Residencial La Reva. Precisament, al trajecte s’ha sumat el president de l’Associació de Veïns de Residencial La Reva, Antonio Martín Bravo i els regidors de Transports, Rafa Gómez i Comunicació, José Luis López.

Este èxit s’ha aconseguit gràcies a la pressió veïnal i a les múltiples protestes dels alcaldes afectats per la interrupció de la línia de rodalia C-3 fins al centre de València, que finalment el passat 16 de febrer es van reunir amb el secretari general d’Infraestructures del ministre de Foment, Manuel Niño per a reclamar-li la represa del servici.

D’esta reunió va eixir el compromís de l’ampliació de 85 metres d’andana i l’augment de la capacitat de la via, que possibilitarien l’arribada dels combois a l’Estació del Nord. Esta actuació ha suposat la modificació dels itineraris actuals de les vies i la instal·lació d’un nou programari, així com les proves pertinents de seguretat i formació per a maquinistes per a l’obtindre el certificat de posada en ús del servici.

Ara, els municipis seguiran units en esta lluita pel transport públic sostenible, davant del Ministeri de Foment, per a aconseguir el que consideren un ‘repte just i necessari’.