Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un total de 2.151 escolars es beneficiaran enguany del Col.le Xec

L’Ajuntament de Riba-roja destina 107.550 euros a esta campanya

'EDUCACIÓ' 4 de setembre de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja contribuirà un any més que l’inici del curs escolar no supose una càrrega addicional per a les famílies de Riba-roja. Per a això ha destinat un total de 107.550 euros a la campanya ‘Col.le xec’ en forma d’ajudes per als escolars que estiguen empadronats i escolaritzats en el municipi. Els estudiants que han optat a este incentiu han de cursar des d’Infantil (3 anys) fins a 4t de l’ESO durant el curs 2017-18.

Enguany el pressupost assignat a estes beques s’ha incrementat 3.000 euros respecte a l’any passat, i també són més les famílies que podran disfrutar d’esta compensació econòmica. A més, la tramitació de l’ajuda ha sigut més senzilla per a les famílies, ja que s’ha realitzat una gestió unitària, reagrupant les ajudes de llibres, col.le xec i menjador”, assegura el regidor d’Educació, Miquel Castillo.

Els objectius d’esta campanya són tant de facilitar als estudiants l’accés a material necessari per a l’inici del curs escolar com impulsar el xicotet comerç del municipi. Els becats disposen d’un xec amb un valor de 50€ que poden canviar en els 23 comerços de Riba-roja que participen este curs en la iniciativa per material escolar com és la roba, material esportiu, calçat, uniformes, motxilles, llibres, mobiliari escolar, equips informàtics i tot el que és necessari per al curs. D’esta manera, els diners s’ingressaria íntegrament en els comerços del poble.

“Amb este programa, a més de recolzar les famílies en els gastos que es produïxen en la volta al col·le, es dóna un impuls a l’economia local afavorint als comerços de proximitat de Riba-Roja, ja que el Col.le Xec només es pot canviar en estos, evitant la desviació del gasto a altres localitats i a altres formats comercials”, assegura Rafa Folgado, regidor de Comerç.

A més d’esta quantitat, l’executiu local destinarà 23.845€ a ajudes per a llibres i 95.000€ a menjador escolar, a fi d’atendre a la totalitat de sol·licituds presentades dins del termini de la convocatòria. “Garantim, bé a través de les ajudes o per Servicis Socials, la gratuïtat del menjador escolar al 100% per a tots els alumnes de Riba-roja que més ho necessiten, de manera que cap xiquet ni xiqueta es quede sense menjar”, puntualitza Castillo

El repartiment de les ajudes del Col.le Xec i llibres per a infantil es realitzarà del 4 al 8 de setembre en les instal·lacions del Centre d’Informació Juvenil en horari de 9 a 14 i de 17 a 19 hores, “hem ampliat l’horari respecte a edicions anteriors a fi de facilitar l’arreplega del xec per part de les famílies beneficiàries”, matisa l’edil.