Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un total de 60 propostes veïnals se sotmeten a votació en els Pressupostos Participatius 2018 de Riba-roja

Enguany la xifra de suggeriments aportats pels veïns i veïnes s'ha triplicat i han aconseguit les 300

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA'18 de maig de 2018

La regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria tanca el seu procés de votació sobre Pressupostos Participatius aquest cap de setmana en la tercera edició de la Fira de les Associacions. Fins al dia 20 de maig els veïns i veïnes del municipi podran decidir la destinació dels 200.000 euros destinats a aquest fi. Enguany, el nombre de propostes veïnals ha triplicat la seua xifra aconseguint un total de 300 suggeriments, de les quals 60 han sigut les seleccionades després d'un comitè avaluador.

Els ciutadans de Riba-roja han votat les seues prioritats a través de formularis facilitats per la regidoria de Participació Ciutadana, en diferents punts o mitjançant via telemàtica.

Els serveis municipals van avaluar les actuacions presentades tant des del punt de vista jurídic, com a tècnic i es van descartar aquells projectes tècnicament inviables, unificant en una mateixa opció les propostes similars entre si i que afectaven a una mateixa zona.

Igual que anys anteriors, l'Ajuntament destinarà prop de 200.000 euros dels comptes municipals per als Pressupostos Participatius de 2018. El repartiment d'aquesta xifra atendrà a criteris poblacions entre les vuit urbanitzacions i els quatre barris del casc urbà que emboliquen al municipi. Cadascun rebrà un total de 13.000 euros per a invertir-los en aquelles necessitats demandades pels veïns de cada zona.

Reurbanització en asfaltat i voreres, canvis en el mobiliari urbà, senyalització en els carrers, manteniment de camins en disseminats i zones verdes, arranjament de sureres, així com adequació de nous espais d'oci tant en el cas urbà com en la resta de zones residencials han sigut les preferències i necessitats plantejades per part dels veïns i veïnes de Riba-roja.

Des del 7 de maig fins al 20 de maig, les urnes itinerants de Pressupostos Participatius es van traslladar per diferents punts del municipi perquè tots els veïns pogueren exercir el seu dret a vot entre les 60 propostes.

Fomentar la participació de tots els veïns del municipi involucrant-se activament en la gestió del municipi, vertebrar el territori i aconseguir la transparència al 100 per cent, són els principals objectius que pretén aconseguir la regidoria de Participació Ciutadana a través d'aquesta iniciativa. "Se obri, així, un espai de debat en el qual la ciutadania és presa en compte com a part fonamental en el procés de construcció de les polítiques publiques, que des del local, pretenen el millorament de les seues condicions de vida", ha expressat el regidor de Participació Ciutadana, Rafa Gómez.

Una vegada conclòs aquest període de votació, donarà començament la fase de validació de cada vot per a comprovar a través de padró que cada persona compleix amb els requisits demandats: ser major de 16 anys i estar empadronat a Riba-roja de Túria. Posteriorment, s'emetrà un informe públicament per a donar a conèixer els resultats definitius.