Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja llança la segona convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació de façanes

(1)
Un total de 27 immobles del municipi amb una antiguitat de vint anys es van beneficiar d'aquesta subvenció l'any passat.

'URBANISME' 9 de maig de 2019

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Riba-roja ha aprovat les bases reguladores i la convocatòria d'ajudes a la rehabilitació de façanes per a aquest 2019. La convocatòria d'ajudes per a rehabilitació compta amb un pressupost inicial de 40.000 que podrà veure's ampliat en funció de la demanda.

L'objecte final d'aquesta ajuda és potenciar la millora del paisatge urbà del municipi apostant per la recuperació de les façanes dels edificis que el conformen. L'acolliment del passat any demostra l'interés ciutadà i la necessitat d'aquesta subvenció, a causa del costós repte que suposa per als veïns del municipi rehabilitar les façanes dels immobles en els quals habiten. En total, 27 habitatges amb una antiguitat de vint anys es van beneficiar d'aquesta ajuda i s'estima que en aquest 2019 el nombre de beneficiaris augmente notablement.

La quantia de les ajudes serà de fins a un 50% del pressupost de l'actuació amb un import màxim de 2.000 € per habitatge i un límit de 8.000 € per a edificis plurifamiliars. Podran ser beneficiaris tots aquells habitatges unifamiliars o edificis plurifamiliars residencials l'antiguitat dels quals siga superior a 20 anys. D'igual forma, podran obtindre la condició de beneficiari les persones o entitats que siguen propietaris, així com els arrendataris d'immobles amb l'autorització del propietari.

Les comunitats de propietaris beneficiàries podran dur a terme, entre altres actuacions, la reparació o execució de revestiments de façanes, pintura de façana i els seus elements de fusteria i reixes, elements ornamentals per a ocultar les canalitzacions i cablejats que discórreguen per la façana i la rehabilitació dels tancaments de parcel·la que donen a vial en el cas d'habitatges aïllats.

El termini de presentació de les sol·licituds va començar el 8 de maig i finalitzarà en un mes. El tràmit es podrà realitzar tant de manera presencial acudint al Registre General de l'Ajuntament de Riba-roja o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament.