Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja subvencionarà el 50% de l'Informe d'Avaluació d'Edificis obligatori per als habitatges de més de 50 anys

L'ajuntament oferirà ajudes econòmiques de fins a 800 euros per informe.

'URBANISME' 27 d'agost de 2018

(id: 9957)L'Ajuntament de Riba-roja subvencionarà el 50% del cost de l'Informe d'Avaluació d'edificis, fins a un màxim de 800 euros per informe, davant dels 500 euros que ofereix actualment la Generalitat Valenciana.

L'informe d'avaluació és el document que acredita l'estat de conservació de l'edifici i, com a novetat respecte a l'antiga ITE, les condicions d'accessibilitat i l'eficiència energètica, a fi d'escometre futures obres de rehabilitació i manteniment de forma més aconsellable.

Aquest document té una vigència de 10 anys i és obligatori quan l'edifici amb ús d'habitatge, plurifamiliar, tinga una antiguitat superior a 50 anys, o també per a aquells propietaris d'habitatges unifamiliars o plurifamiliars que pretenguen acollir-se a programes públics d'ajudes per al foment de la rehabilitació, independentment de l'antiguitat de l'edifici.

“Els veïns han de ser coneixedors de l'estat del seu edifici respecte al manteniment d'aquest, a fi de prioritzar actuacions referent a la impermeabilització de les terrasses, les baixants, les finestres”, assegura la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo, qui ha destacat l'aposta del consistori de “fomentar tot tipus d'ajudes de rehabilitació i reformes en els edificis i habitatges, com a accessibilitat, fusteria exterior, calderes o reformes de banys o cuines”.

Una vegada presentada la sol·licitud d'ajudes per part dels ciutadans, l'Ajuntament realitza una baremació de totes les ofertes presentades entre les quals es valora l'antiguitat i l'estat de l'habitatge, entre altres aspectes.

L'Ajuntament concedirà les ajudes de forma prèvia a la  redacció de l'informe, per la qual cosa els ciutadans disposarien d'aquests diners abans de contractar al tècnic que els redacte el document. D'aquesta forma, les persones interessades no hauran d'avançar l'import total del cost d'elaboració de l'informe.

El consistori ja han realitzat dues reunions informatives als tècnics locals i als administradors de finques. No obstant això, qualsevol persona interessada pot informar-se en el departament d'Urbanisme de dilluns a divendres de 9 a 2 de la vesprada.