Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

VOTIVEU, la nova marca de la regidoria de Participació Ciutadana

La imatge corporativa és el resultat d'un procés de participació públic

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARENCIA' 2 de Març de 2018


La regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha presentat la que serà la seua nova marca identificativa, VOTIVEU, com a fruit d'un procés de votació a través de l'App Riba-roja INFO, al que es van sotmetre les dues propostes seleccionades.

L'aplicació mòbil municipal, que va rebre més de mil descàrregues en el seu primer mes de funcionament i que actualment ja supera cinc vegades aqueixa quantitat, és només un dels molts projectes que ja figuren en el breu recorregut de la regidoria de Participació Ciutadana. Aquesta va ser creada pel nou equip de govern- format per PSOE, EUPV i Comprimiu- a l'inici de la legislatura, en una clara aposta pel foment de la implicació ciutadana en la vida pública del seu municipi.

La creació dels consells sectorials de participació ciutadana va ser una de les principals iniciatives de l'àrea creats para vehicular formalment la participació de tots els agents i entitats locals, amb una ampliació indubtable en la capacitat municipal de diàleg, integració i consens, amb una garantia que les relacions entre l'administració local i les pròpies associacions i entitats, debatre i tractar els temes i els assumptes d'interès general".

Seguimos avançant en el nostre objectiu d'augmentar les lleres de participació ciutadana, dinamitzant la implicació del teixit associatiu en els temes d'interès públic i canalitzant les seues propostes i idees de construcció d'un municipi millor, assegura Rafa Gómez Sánchez, regidor de Participació ciutadana.

En el seu breu recorregut, la regidoria ha avançat notablement en la consecució dels seus objectius, la qual cosa li ha valgut el reconeixement de les administracions. L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va rebre del Consell una subvenció de 5.000 euros en matèria de transparència, participació ciutadana i accés a la informació pública, amb motiu de la seua posició com a quart municipi millor valorat de la Comunitat Valenciana.

També va ser la localitat millor valorada per la Diputació pel seu projecte per al foment de la participació ciutadana i la transparència, Riba-roja Participa, i guardonada amb una subvenció de 10.000 euros. Aquest projecte constava de set línies d'acció, de les quals la més destacada va ser la creació del Reglament de Transparència i Participació Ciutadana, que possibilita augmentar la participació dels ciutadans i del teixit associatiu en la gestió en aquelles matèries en les quals els interesse donar a conèixer el seu punt de vista.

Així mateix formaven part d'aquest projecte la celebració de Pressupostos Participatius, que van arreplegar més d'un centenar de propostes i als quals es van destinar 200.000 euros en 2017, o la creació dels Consells Sectorials.

Amb la introducció de la nova marca, la regidoria pretén avançar cap a un disseny més senzill, modern i directe, que permeta identificar les actuacions de la mateixa i promoga la participació dels ciutadans en la vida política del seu municipi.