Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

El Ple aprova que Riba-roja es convertisca en una ciutat accessible

L’Ajuntament realitzarà un Pla d’Accessibilitat Municipal amb la col·laboració de la Universitat Politècnica, COCEMFE i les associacions locals

5 de juliol de 2016


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria treballarà per a aconseguir que Riba-roja de Túria es convertisca a curt termini en una ciutat accessible. Este és el compromís que s’ha marcat l’actual equip de gobierno-PSOE, Compromís i IU- i que ahir va ser protegit  en Ple per tots els grups polítics.

Fins a la data ja s’han donat els primers passos en esta matèria. Des de la regidoria d’Obres i Servicis s’estan realitzant diverses obres d’accessibilitat en el municipi, com a rampes, zones d’aparcament destinades a persones amb minusvalidesa o rebaix de rastells en alguns vials, alhora que s’han iniciat contactes amb la Universitat Politècnica i COCEMFE per a l’elaboració del Pla d’Accessibilitat Municipal. Este pla pretén marcar les línies d’una actuació integral que comprenga casc, urbanitzacions, zones esportives, zones recreatives, edificis públics, etc..

La proposta inclou a més la creació d’una comissió d’accessibilitat, amb la participació de representants de les associacions de persones amb mobilitat reduïda del municipi, tècnics d’Urbanisme i Benestar Social i representants polítics.

Així mateix, el text inclou mesures a llarg termini per a aconseguir l’accessibilitat per a persones amb dificultats cognitives i l’adaptació del portal web a persones amb problemes visuals i/o psicomotrius.

El Ple va tindre altres punts destacats com la venda d’una parcel·la de  sòl municipal de 26.000 metres quadrats en el Parc Logístic Fase II, per valor de 3,3 milions d’euros destinades a ús industrial per mitjà de subhasta pública. La proposta de l’equip de govern va comptar amb el respatler de Ciutadans i el vot en contra de Riba-roja Pot i PP.

La totalitat de grups,  a excepció  de Riba-roja Pot van protegir l’aprovació del nou Reglament d’Ús i Funcionament del Mercat Municipal d’Abastiments de Riba-roja que pretén adaptar-se a la nova legislació vigent així com a les noves necessitats dels consumidors.

L’equip de govern va presentar una proposta d’acord d’adhesió a la Xarxa Espanyola de Municipis d’Acollida de Refugiats, impulsada per la FEMP. Amb l’abstenció de Ciutadans, va eixir avant el text que pretén establir un protocol d’actuació que facilite l’acollida i integració d’estes persones.

També va prosperar, a pesar de l’abstenció de Ciutadans, la declaració  de Riba-roja com a municipi per la diversitat sexual i com a ciutat amb tolerància zero a l’homofobia.

El Ple va realitzar dos felicitacions, als membres de la Policia Local que van intervindre en els incendis ocorreguts els dies 5 i 18 de juny- felicitació  que, a proposta de Riba-roja Pot, es va fer extensiva a la resta de membres de cossos de seguretat de l’Estat que van participar- i als esportistes que en 2016 han aconseguit importants èxits. Estos són Natalia Mora, Adrián Carrasco, Mario Casades, David Martínez i Anastasia Jagelovica i a l’equip de futbol de veterans del Riba-roja CF.

Va prosperar la moció presentada pel Partit Popular per a establir una nova línia d’ajudes municipals per a celíacs. Una proposició que va comptar amb el respatler de PSOE, Compromís, IU i Riba-roja Pot i l’abstenció de Ciutadans.  La realització de campanyes informatives, la inclusió de menús específics en centres escolars i sanitaris, incentius fiscals per a estes famílies o la realització d’un estudi per part de Servicis Socials per a detectar famílies amb persones celíaques amb dificultats econòmiques, són algunes de les propostes que contempla el text dels populars.

Riba-roja Pot va presentar per a la seua aprovació en ple una proposició sobre la creació del cens municipal d’immobles rústics i urbans religiosos exempts d’IBI. La proposta va eixir avant amb els vots a favor de PSOE, Compromís i EU i els vots en contra de Partit Popular i Ciutadans. La finalitat de Riba-roja Pot és procedir a la revisió d’esta exempció i així girar el dit impost a tots aquells immobles, ‘en els que es realitze activitats o explotacions econòmiques’.

Amb el respatler de tots els grups polítics va comptar la proposta de Ciutadans, per a l’obtenció de la certificació energètica i millora de l’eficiència energètica de tots els edificis públics de Riba-roja de Túria. Amb esta proposta, Ciutadans pretén  ‘aconseguir un menor impacte mediambiental i reduir els costos associats a l’ineficaç consum energètic, convertint els edificis en més eficients’.