Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

La Plataforma Artística de Riba-roja comença la seua marxa amb un laboratori Coreogràfic sobre el Quixot

Serà impartit pel coreògraf i director Paolo Mohovich els dies 1,2 i 3 de novembre en l'Auditori Municipal

'CULTURA' 23 d'Octubre de 2018

La famosa coreografia del Quixot ha sigut la triada per la Plataforma Artística de Riba-roja, dirigida per José Huertas, per al seu primer laboratori coreogràfic sobre la figura del Cavaller en la seua cerca de l'amor perfecte encarnat, en la seua fantasia, per Dulcinea.

Partint de la música que va crear Ludwig Minkus per al famós Ballet de Petipa, el laboratori coreogràfic té com a objectiu investigar a través del moviment i de la gestualitat l'essència dels personatges, així com elaborar escenes de grup que recreen de forma estilitzada les escenes del famós ballet entre tradició i esperit contemporani i on també cap una cerca sobre l'estètica del folklore.

El Quixot és una figura complexa plena de facetes i contradiccions i a més viu entre la realitat i la fantasia. Aquest meravellós personatge, juntament amb els molts que compareixen en la novel·la cervantina, és una font d'inspiració inesgotable.

El taller serà impartit pel Director artístic de Balletto dell'Esperia i del festival Palcoscenico Dansa de Torí, Paolo Mohovich, guardonat amb el primer premi de coreografia del Prix Volinine de París en 1995 i 1997, Premi Dansa&Dansa per la millor producció Italiana de 2010, Premi Salern Dansa Coreografia italiana. Ha creat per a diverses companyies com Balletto di Toscana, Maggiodanza, Tulsa Ballet, Ballet Nacional Sodre d'Uruguai, Ballet de Saragossa, Ballet de la Generalitat Valenciana, Dantzaz Konpainia, Miami Contemporary Danse Company, Eko Danse International Project etc..

Mohovich ha treballat per a la RAI, Radie Televisió Italiana i ha col·laborat amb importants artistes com a Tino Seagal i Pablo Bronstein.

La Plataforma Artística de Riba-roja, creada recentment amb l'objectiu d'obrir les seues portes als joves ballarins que desitgen professionalitzar-se, és un curs de postgrau, orientat a la inserció laboral en el qual a més del treball diari en la companyia, s'ofereixen diferents activitats com a tallers, seminaris, conferències, pràctiques escèniques i creació de coreografies amb la participació de grans professionals.

Una d'aquestes activitats serà el laboratori coreogràfic que s'impartirà els dies 1, 2 i 3 de novembre en l'Auditori Municipal de Riba-roja.