Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

L'Ajuntament aprova el Compte General de 2020 amb un saldo bancari de 4'6 milions d'euros i un romanent d'altres 4’4 milions

El balanç dels comptes públics és positiu en tots els paràmetres.

'HISENDA' 31 d'agost de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat, definitivament, el Compte General de l'exercici pressupostari de l'any 2020 amb uns saldos positius en tots els paràmetres dels quals consta aquest document oficial i en el qual destaca un saldo bancari de 4’6 milions d'euros i un augment del romanent municipal que aconsegueix, actualment, els 4’4 milions d'euros.

El tancament del Compte General del pressupost de l'any 2020 de Riba-roja de Túria s'ha aprovat en sessió plenària amb el vot de l'equip de govern del PSPV i el suport de Ciudadanos, Compromís i Esquerra Unida i, finalment, amb l'abstenció de la resta de partits amb representació municipal, és a dir, el Partit Popular, Podemos Riba-roja Pot i Vox.

Cal recordar que el compte general és el conjunt de documents i els estats financers d'una administració pública que s'elabora una vegada ha finalitzat l'any pressupostari. La seua funció és informar amb exactitud sobre la situació financera sobre diversos aspectes fonamentals en el funcionament d'una administració local, com la situació patrimonial (béns i drets), les despeses, ingressos i pèrdues que manté, a més de l'execució detallada del pressupost conclòs.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha tancat els comptes amb un superàvit econòmic de 1’4 milions, que es desglossa amb els 28 milions d'euros en ingressos ordinaris i els 28’3 milions en despeses municipals. Després dels ajustos comptables i financers efectuats, el pressupost es tradueix, finalment, en el citat superàvit de 1’4 milions d'euros.

Aquestes dades s'afigen a les xifres d'exercicis precedents com els 1’9 milions de superàvit obtingut en els comptes de l'any 2019, altres 3’1 milions d'euros en els comptes econòmics de l'exercici de l'any 2018 o els 1’5 milions d'euros de l'exercici econòmic de 2017. Per tant, els comptes dels últims anys es caracteritzen per la consecució de superàvits, és a dir, els ingressos superen a les despeses ordinàries.

Un altre dels indicadors que informa sobre la salut financera d'una administració pública és el romanent de tresoreria, un indicador sobre els dèficits o superàvits acumulats al llarg del temps. Se sumen els exercicis pressupostaris dels últims exercicis, tant els dèficits com els superàvits. En aquest cas, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria reflecteix un romanent de 4’4 milions d'euros.

A més, el Compte General de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria també ha reflectit la bona salut financera que s'ha aconseguit en les diverses entitats bancàries amb un saldo positiu de fins a 4’4 milions d'euros en total. Aquestes dades són un indicador de la gestió d'una administració pública sobre les contribucions econòmiques dels ciutadans.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria també ha complit amb els objectius d'estabilitat pressupostària com en la regla de despesa que imposa el Ministeri d'Hisenda a les administracions públiques locals per a impedir un descontrol en la despesa financera dels comptes. En el cas de Riba-roja s'han complit totes elles a pesar que, actualment, el seu compliment no és preceptiu.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “la bona salut financera” de les arques municipals dels últims anys “amb els superàvits que s'han aconseguit i que han permés augmentar i millorar tots els serveis públics per a l'atenció dels ciutadans, amb una baixada dels impostos municipals i una atenció cap a les persones i famílies amb menys recursos, i inversions per als autònoms, les pimes, els polígons industrials i els nostres comerços”.