Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Ecoembes reconeix la labor d'EcoRiba Integra amb l'aportació de material i formació al projecte

Es tracta de la principal organització que cuida del medi ambient a través del reciclatge i l’ecodiseño dels envasos a Espanya.

'MEDI AMBIENT I PAISAJISME' 21 de novembre de 2016


L’organització sense ànim de lucre que es dedica a la recuperació d’envasos en tota Espanya, Ecoembes, ha apostat per EcoRiba Integra i col·laborarà activament en el projecte. I és que en els seus primers nou mesos de vida, EcoRiba Integra té un balanç més que positiu.

El projecte, que va nàixer el passat 29 de febrer de 2016 fruit del conveni subscrit entre la Mancomunitat Camp de Túria i l’Ajuntament de Riba-roja, ha cobert el doble objectiu d’integrar a les persones amb discapacitat intel·lectual, usuàries del centre Ocupacional Camp de Túria, en la societat alhora que està ajudant a conscienciar i sensibilitzar a la resta de la societat sobre accions de sostenibilitat ambiental.

Ecoembes s’implicarà en el projecte aportant 28 contenidors de 120L d’arreplega selectiva que complementaran als ja existents. A més aportarà als usuaris el material necessari per a  realitzar el treball (guants, bosses de reciclatge, …), així com la roba (jupetins, parkes i gorres identificatius) amb els que aniran equipats els usuaris del Centre Ocupacional.

Ecoembes realitzarà tallers d’educació ambiental en els cinc centres educatius davall el lema ‘Recicla amb els zinc sentits’. Paral·lelament els propis treballadors rebran tallers de formació per part del Consorci València Interior i realitzaran eixides a diverses plantes de reciclatge de la província per a conéixer in situ el funcionament de la cadena i el tractament dels residus.

ECoRiba Integra consistix a coordinar l’arreplega selectiva de residus des dels col·legis de la població i els edificis municipals fins a integrar-los en la xarxa d’arreplega establida pel Consorci València Interior.

Amb esta iniciativa s’aconseguix, a través dels participants del programa, el foment de l’arreplega selectiva i la conscienciació de diversos col·lectius;  principalment el de la població escolar que veuen com en el seu propi centre educatiu, persones amb discapacitat intel·lectual desenrotllen una labor importantíssima de conscienciació, facilitant al mateix temps la reutilització dels residus que allí generen.

Per un altre costat s’implica als treballadors públics en la reutilització dels residus generats en els centres de treball i en la ciutadania en general que valora la participació activa de gent discapacitada en estes tasques de conscienciació i sensibilització mediambiental.

Cada divendres, els usuaris del Centre Ocupacional arrepleguen els residus depositats en els contenidors de 120L instal·lats en els col·legis de la població  i en els  contenidors de 50L dels Edificis Municipals, degudament identificats; Blau: Paper/Cartó, Groc: Envasos Lleugers., Verd: Vidre. Marró: Matèria Orgànica

El programa s’emmarca dins del Projecte d’Actuacions Continuades d’Integració Social Municipal dirigit a persones amb diversitat funcional que l’Ajuntament de Riba-roja ha programat amb l’objecte bàsic d’integració social i en l’àmbit de l’educació ambiental i la sostenibilitat municipal. Per a això, l’Ajuntament ha destinat una partida anual 6.000€ a la Mancomunitat Camp de Túria que revertixen directament en la gestió del projecte.