Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

L'Ajuntament inicia la neteja i condicionament dels Barrancs dels Moros i Porxinos

L’actuació s’emmarca en el programa EcoRiba amb l’objectiu d’adequar estos espais per a ús públic amb àmplies zones verdes lúdiques i esportives.

'MEDI AMBIENT' 30 d'agost de 2016

L’Ajuntament de Riba-roja, ha iniciat la neteja i condicionament de dos dels barrancs que creuen el terme municipal i que actualment presenten un estat de deteriorament i abandó evident. Esta actuació s’emmarca dins del pla integral de neteja de barrancs per al qual s’ha destinat una partida de 300.000 euros dels comptes anuals.

Les màquines han realitzat la neteja, desbrossament i condicionament de la zona canalitzada del Barranc dels Moros, en el tram comprés entre l’Avinguda Azorín i el Carrer Velázquez. Este tram dóna continuïtat al projecte de recuperació ambiental i paisatgística finançat per la Diputació de València al 80%, i que suposarà l’enjardinament futur i la consolidació d’una zona d’escampament i oci, que s’estendrà fins al parc del Col·legi Assumpció de la Nostra Senyora i la zona verda annexa.

Un altre dels punts en què s’està actuant és el Barranc de Porxinos, en el tram comprés entre la Carretera Vilamarxant i el riu Túria, sobre una extensió aproximada de 7 hectàrees. En esta zona, la màquina està realitzant labors de neteja, desbrossament i tallada en altura, respectant l’arbratge adult. El Barranc de Porxinos és un dels barrancs que travessa el municipi, i l’estat de degradació del qual suposava un risc important d’incendi. A més la seua proximitat al Col·legi Mas d’Escoto, i  a les urbanitzacions limítrofes, incrementava el perill.

A més del dels Moros i el de Porxinos, el projecte municipal pretén actuar sobre altres barrancs del municipi, les Monges, Pedrera, la Cabrassa i Mandor. La situació que es viu especialment en l’interior d’estos barrancs és molt delicada.

Un informe municipal elaborat per la direcció de la policia local de Riba-roja de Túria, alerta del perill que suposa la situació dels barrancs per la proliferació de brutícia i l’abandó que es traduïx en major possibilitat d’incendis, especialment per la proximitat a les zones de vivendes i a nuclis poblacionals. En alguns casos, augmenten notablement els matolls, la vegetació seca, les runes i els desperdicis.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha afirmat que estes actuacions "són l’exemple més clar del treball que està desenvolupant este govern en matèria ambiental, una de les promeses a què ens vam comprometre des del principi de la legislatura i que ara podem començar a veure a curt termini, ja que els barrancs són un element diferenciador i singular del nostre municipi i el millor exponent que podem servir-nos d’estes zones ja que fins al moment hem viscut d’esquena a ells".