Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8
  • Imprimir

Connexions mòbils amb més velocitat i millor cobertura arriben a Riba-roja de Túria amb el nou 4G

(1)
Llega800 és l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’este servei 4G amb la TDT en la banda de 800MHz.

'NOVES TECNOLOGIES' 20 d'abril de 2016

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir pròximament a Riba-roja de Túria serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz, la qual cosa permetrà als veïns/es del municipi disfrutar de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura en l’interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per a garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.  

Amb l’arribada del nou 4G a Riba-roja de Túria contínua el procés d’implantació que s’està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que culminarà al març de 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia. Per a comprovar les localitats on ja estan actius estos serveis es pot consultar l’enllaç següent: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G s’emmarca en els establit en el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en el que es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 d’UHF) que fins llavors s’empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Dividend Digital. A partir d'aquell moment, les dites freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per a prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició- o permetre traure el màxim partit a aplicacions online, com els videojocs.  

“Esta xarxa avançada de telefonia mòbil introduïx dos millores fonamentals. El primer avantatge consistix en el fet que resol molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. El seu altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis” explica Daniel Espín, portaveu de Llega800.  

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com a aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la videocridà, entre altres.

A més, la major cobertura que aconseguix el 4G en la banda de 800MHz millorarà el servei en l’interior d’edificis i serà la banda que permeta estendre geogràficament el servici de forma eficient.

Per a garantir la compatibilitat  

Llega800 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió del 4G en la banda 800 MHz i la recepció del servici de TDT.

Per a garantir esta compatibilitat, Llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d’una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que residisquen en zones de major afectació rebran una comunicació en el seu domicili que els informarà de que a partir d’eixe moment podran sol·licitar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena del seu edifici per a evitar possibles incidències. I, d’un altre, un procediment correctiu, després de l’encesa de les estacions, pel que Llega800 s’encarregarà d’atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost.

Per a gestionar estos serveis, s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es

 

[4/03/2020] Nota: s'informa que està a punt de finalitzar el termini habilitat de 6 mesos, des de l'encesa de l'estació/ns situada/es en el municipi, per a resoldre incidències en la recepció de la TDT sense cost per als ciutadans. No obstant això, s'informa que el 31-03-2020 finalitzarà definitivament el termini per a sol·licitar les actuacions gratuïtes, per part dels usuaris de la TDT, per les possibles afectacions ocasionades per les estacions.


En el document adjunt es troba:

:: Tríptic informatiu desplegament 4G.