Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Els escolars de Riba-roja visiten esta setmana el jaciment visigot del Pla de Nadal

La Setmana Visigoda permet conéixer de forma amena i divertida la vida quotidiana de l’assentament

'PATRIMONI I TURISME' 13 d'abril de 2016


Els cinc col·legis de Riba-roja, l’IES Pla de Nadal i el Centre Ocupacional  Camp de Túria participen durant esta setmana en la Setmana Visigoda organitzada per la Tourist Info.

La visita està destinada especialment als alumnes que inclouen en els seus programes educatius l’època visigoda, a fi de que coneguen el major referent històric i cultural d’esta època i que, afortunadament, ho tenim a Riba-roja.

L’activitat consistix en una visita teatralitzada de més d’una hora de duració en què els amos de la vila, Tebdemir i Teodora, reben els alumnes per a donar-los la benvinguda, ensenyar-los la vila i explicar-los quins productes gastronòmics que utilitzaven.

Brunequilda, l’orfebre, els ensenya com treballava amb els metalls i les joies i els invita que produïsquen el seu propi penjoll en forma de creu amb utensilis i adorns de l’època visigoda.

Per la seua banda, l’arqueòleg els ensenya com es treballa la pedra i quals eren les ferramentes i els materials de construcció que utilitzava. Este taller permet als alumnes comprovar de primera mà com es picaven les pedres d’antany.

En definitiva, una forma de conéixer  la nostra història a l’aire lliure de forma amena i divertida, a més de realitzar diferents tallers que els permeteren conéixer millor la vida quotidiana de l’assentament visigot.