Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja presenta tendències i models de gestió del patrimoni en el VII Simposi. Riu Túria. Turisme i Cultura

Diversos experts en promoció turística es donen cita estos dies en el Castell.

'TURISME I PATRIMONI' 30 de novembre de 2016

Amb l’objectiu de donar  a conéixer tendències, models i ferramentes de gestió del patrimoni i noves iniciatives que siguen aplicables a la realitat territorial valenciana, així com indagar sobre la situació actual del patrimoni i la gestió turística en els seus diversos àmbits, s’ha iniciat el VII Simposi “Riu Túria, Turisme i Cultura” en el Castell de Riba-roja de Túria.

En esta edició participen importants representants de diverses entitats, com la Universitat Politècnica de València, el Patronat de Turisme de la Diputació de València, Florida Universitaria, la Tourist info de Riba-Roja de Túria i l’Ajuntament de Riba-roja amb el suport d’entitats col·laboradores com Hidraqua.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat en l’obertura del simposi ‘el potencial turístic de Riba-roja, i la necessitat de conjugar tots els seus recursos, gastronòmic, patrimonial i mediambiental per a atraure a visitants al nostre municipi’. En este sentit, ha incidit en la gran aposta per l’oferta turística visigoda, amb les rutes guiades al Pla de Nadal i la incorporació del ‘menú visigot’.

El gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de València, Pau Pérez ha ressaltat la ‘gran aposta de la Diputació per ajudar als municipis a crear producte turístic’ i ha destacat la inversió de prop de 15.000 euros realitzada a Riba-roja, en difusió, comercialització i divulgació del seu producte turístic.

Dos jornades en què es realitzaran ponències i taules redones, amb la participació de diversos professionals.  Després de la jornada inaugural, Mª José Viñals. Universitat Politècnica de València va impartir la xarrada ‘Ferramentes per a la gestió turística del patrimoni’. Rosa Mª Hervás de la Universitat de Múrcia. ‘L’aigua com a patrimoni’ i María Vicenta Gil. Experta en Fons Europeus va abordar els Instruments financers europeus per a la posada en marxa de projectes turístics basats en el patrimoni.

El simposi compta amb la participació de l’expert portugués Joao Carlos Farinha, de l’Institut Conservaçao da Naturaza e das Forestas (Portugal), així com amb Pau Alonso (Florida Universitaria), David Gómez (Fundació Turisme València) i els arqueòlegs Marisa Serrano i Albert Rivera entre altres.

Com a novetat es va presentar un audiovisual promocional, realitzat pels alumnes del Màster en Conservació del Patrimoni de la UPV, junt amb l’Oficina de Turisme i els veïns/es de Riba-Roja de Túria. Una forma d’acostar-se en primera persona a la història del patrimoni de Riba-roja comptada per mitjà de les experiències dels seus habitants.