Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja disposarà en 2019 d'un gran cinturó cicle-vianant als vianants que connectarà tot el municipi

L'Ajuntament està executant les obres d'ampliació des de la Mallà fins a la connexió amb la Ruta dels Rodanes

9 de Decembre de 2018


Riba-roja serà un dels municipis de la província millor connectats a través de carril cicle-per als vianants, gràcies a les obres que l'Ajuntament està executant, en el marc del projecte EcoRiba, i que permetran ampliar en 575 metres lineals l'actual recorregut.

El tram en execució parteix del final de la Calle Arrossals, al costat del Poliesportiu, en la Urbanització La Mallà, fins al camí agrícola que creua la CV-37 i que limita amb la Ruta dels Rodanes, per l'antiga via del tren.

El nou traçat tindrà 3 metres d'amplària i estarà realitzat amb asfalt, un paviment molt més flexible i amb major agarre que el formigó. A més disposarà d'un clos de material reciclat que no necessita manteniment, que garantirà la seguretat del ciclista i del vianant.

S'executaran dos brancs de camí verd. El primer amb una longitud de 575 metres que unirà el carril bici existent amb el tram final del Barranc de Porxinos, que connecta amb els camins rurals que pugen al Parc Natural dels Rodanes.

El segon tram, amb una longitud de 77 metres connectarà el tram de carril bici amb el Barranc de Porxinos i servirà de nexe d'unió amb la futura connexió que unirà el Parc Natural del Túria amb Els Rodanes, evitant en tot moment les interseccions amb el tràfic rodat.

El projecte inclou la restauració del pont del Barranc de Porxinos que s'habilitarà com a passarel·la per als vianants. Paral·lelament està prevista també la recuperació patrimonial de l'antic baixador existent al final del traçat.

L'Ajuntament de Riba-roja incrementa així la seua aposta per la mobilitat sostenible i segura, després de la inauguració al novembre de 2016 de la via ciclopeatonal de 2,5 quilòmetres que travessa el casc urbà i que enllaça amb els més de tres quilòmetres de carril bici que, en paral·lel a la CV-370, comunica les urbanitzacions d'Els Pous, València la Vella, La Llobatera i Masia de Traver amb el centre de la localitat.

Paral·lelament, el consistori està treballant conjuntament amb la Diputació de València, en un nou projecte que connectarà a través d'un carril cicle-per als vianants el casc urbà amb les Urbanitzacions de la zona Nord. Es tracta de la construcció de dues rotondes en la CV-336, una al costat del pont en la seua connexió amb la carretera de La Pobla de Vallbona i una altra en l'accés cap a la població de L'Eliana, amb l'objectiu de millorar la seguretat vial de la zona i facilitar la connexió d'aquesta zona residencial amb el centre urbà.

 Nuestro objectiu és completar la columna vertebral de comunicació que iniciem en 2016 unint les urbanitzacions amb els centres educatius i esportius de Riba-roja a través de ciclocalles, afavorint l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable, ecològic i econòmic, assegura l'alcalde, Robert Raga.

Raga ha destacat la importància de  facilitar l'accés dels ciutadans al Parc Natural dels Rodanes i al Parc Natural del Túria des de qualsevol punt del casc urbà.