Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa la campanya 'És Nadal, Adopta' per a fomentar la tinença responsable d'animals de companyia

L'objectiu fonamental és conscienciar a la població per a evitar compres d'animals com a regal i que desemboquen en abandons.

'BENESTAR ANIMAL' 15 de desembre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa la campanya municipal “És Nadal, Adopta” per al foment de la tinença responsable d'animals de companyia i l'adopció durant l'època de Nadal.

El finalitat principal és conscienciar a la població per a fomentar les adopcions de mascotes i evitar les compres com a regal en aquestes dates nadalenques. Segons ha explicat el regidor de Benestar Animal, José Luis López, “es tracta de recordar als ciutadans que hi ha molts animals que necessiten una llar i amb l'adopció i tinença responsable es minimitza la quantitat de mascotes que s'abandonen i ha de ser recollides per la policia per a portar-les a centres d'acolliment”.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Riba-roja ha preparat aquesta iniciativa juntament amb les associacions de gats i gossos del municipi com són “Adopta, salva una vida”, “Gats de Masia”, “Vida” i “Gats de Riba-roja” i amb la col·laboració de “Ribamontes”, centre d'acolliment situat a Xest.

“Sabem – ha continuat López – que en aquestes dates es regalen animals de companyia perquè es veu com una cosa il·lusionant per als xiquets i que plena d'alegria les llars. I així és, sempre que estiga relacionat amb una decisió meditada i consensuada de la família o la persona receptora. Per això, des del consistori volem conscienciar a la població en la idea que les nostres mascotes són éssers vius i no són un objecte més per a regalar i molt menys abandonar per culpa d'una decisió incorrecta”.

A més, les associacions d'animals de Riba-roja realitzen una funció didàctica sobre les recomanacions bàsiques que han de seguir-se per a realitzar una adopció responsable, així com consells per a la cura dels animals, campanyes de sensibilització, activitats, etc.

Accions de benestar animal

D'altra banda, el regidor de Benestar Animal, José Luis López, ha recordat les diferents iniciatives que s'han estat duent a terme en aquest any i en 2020 i les planificades per a un futur.

“Tots els anys destinem una quantitat, que en 2021 ha ascendit a 6.000€, en concepte d'ajudes a les diferents associacions que hi ha en la localitat. La finalitat és donar-los suport en el desenvolupament de programes i actuacions que protegisquen la salut dels animals. També, s'han condicionat dues colònies felines, una en Jardí del Molí i una altra en carrer Arrosals-Mallà, que gestionen actualment les associacions de gats i s'està tramitant la cessió de sòl municipal per a la realització de cursos de conscienciació per part de Túria Canina”, ha destacat el regidor.

El condicionament ha consistit en neteja, tancament, pintura de murals, compra de casetes per als gats i creació de zona interna per a la rehabilitació de gats malalts. Els cursos de Túria Canina estan enfocats a l'educació, entrenament i rehabilitació dels animals.

En 2020, es van dur a terme diverses activitats com la Campanya Adoptam, el curs de conscienciació canina i la recollida periòdica de gats i gossos abandonats, gestionada per la policia local i Ribamontes.