Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8
  • Imprimir

Seu electr˛nica

Funcionament de la Seu Electr˛nica destinada a ciutadans i empreses per a realitzar trÓmits telemÓticament amb lĺajuntament.

'NOVES TECNOLOGIES' octubre de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria posa en funcionament l’Oficina virtual dirigida tant a la ciutadania com a les empreses del municipi perquè des d’esta puguen realitzar tràmits de forma telemàtica amb l’ajuntament a més de poder consultar el seu seguiment, o bé, consultar informació sobre ells, complint així amb la que marca la llei. Açò permet al ciutadà una completa disponibilitat del servei, ja que podran interactuar amb l’administració les 24 hores del dia, 365 dies a l’any, no sent necessari cenyir-se a un horari d’oficines i facilitarà realitzar gestions sense desplaçar-se físicament ni realitzar esperes.

Únicament es pot accedir a la plataforma amb certificat digital.

Per a accedir a l’Oficina virtual l'adreça de la qual és: https://oficinavirtual.ribarroja.es/PortalCiudadania/, simplemente cal fer un clic en la imatge de marca ubicada en la pàgina principal que identifica tots els serveis relacionats amb les noves tecnologies denominada "riba_red".

Per a fer ús de la plataforma la primera vegada que un usuari accedix ha de sol·licitar la seua activació, per a això ha de fer un clic en l’enllaç "Registra't" pel qual es sol·licitarà l’acreditació per mitjà de certificat digital, i seguir les indicacions del "Manual d’activació en la seu electrònica de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.". El sistema notificarà al compte de correu electrònic associat al certificat digital la confirmació de la dita activació. A partir d’este moment l’usuari podrà fer ús de tots els serveis oferits en la seu electrònica.

Esta Oficina virtual està regulada per l’Ordenança reguladora de l’Administració Electrònica en l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria des de l’1 de febrer de 2017, en compliment amb el que disposa l’art. 14.2. de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, les persones jurídiques, les entitats sense personalitat jurídica, els que exercisquen una activitat professional per a la que es requerisca col·legiació obligatòria, els que representen a un interessat que estiga obligat a relacionar-se electrònicament amb l’Administració i els empleats de les Administracions Públiques, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les Administracions Públiques per a la realització de qualsevol tràmit en un procediment administratiu.

 

Qualsevol col·lectiu amb personalitat jurídica se subscriu automàticament al servei de notificacions electròniques en donar-se d'alta en la pròpia Seu amb el seu certificat electrònic. Per este motiu, és necessari comprovar que l'adreça de correu electrònic amb la qual s'ha donat d'alta el tercer és correcta. Aquesta adreça és la que utilitza la Seu electrònica per a enviar avisos de notificacions electròniques.

 

Per a poder instal·lar el programa eSignadesktop, que permet l'accés a la Seu electrònica, i el eSignaviewer, que permet visualitzar documents signats electrònicament (fitxers amb extensió .esig), ha de posseir permisos d'administrador de l'equip i evitar que l'antivirus, o qualsevol altra aplicació, impedisca la correcta instal·lació d'estos. En cas necessari, ambdós programes es poden descarregar des del menú "Sobre la seu / Requisits tècnics".

 

Per a qualsevol consulta o incidència relativa a l'accés o gestió de la pròpia seu electrònica pot dirigir-se a osic@ribarroja.es 


NOTES IMPORTANTS:
:: Nota 1 - Sobre Certificats digitals:
- Comprovar que en el navegador està incorporat el certificat digital.

:: Nota 2 - Sobre "Accés Instància general":
- Seleccionar "Registre electrònic d’entrada" dins del menú "Serveis" o bé en "Més informació d’interés".
- Seleccionar "Tramitar una nova sol·licitud, escrit o comunicació".
- Al final de la pantalla "Opcions de busca" apareix la "Instància general".
- A continuació, després de visualitzar el certificat, seleccionar-ho i accedir.
- En la següent finestra apareixerà el model d’instància amb les dades del certificat incorporats i els camps a omplir.

 

:: Nota 3 - Sobre aplicacions:
- Es poden descarregar des del menú "Sobre la seu / Requisits tècnics".
- Per a poder instal·lar el programa eSignadesktop, per a accedir a la Seu electrònica, i eSignaviewer, per a poder visualitzar documents signats electrònicament (extensió .esig), ha de posseir permisos d'administrador de l'equip i evitar que l'antivirus, o qualsevol altra aplicació, impedisca la correcta instal·lació d'aquests. 

En els documents adjunts es troben: